Nybyggnadsprojekt
Brf Femörekanalen i Oxelösund

Oxelösund, Oxelösunds kommun

Hav och skog utanför dörren
Här planerar vi för nya havsnära radhus med fokus på livskvalité. Njut av frisk havsluft och härliga promenader i Femöres vackra naturreservat. Med badrocksavstånd till badbryggan så finns alla förutsättningar för ett skönt och uppfriskande dopp. I föreningen kommer det att finnas båtplatser i kanalen, precis i anslutning till husen. Här kan du ha din båt guppande på tryggt och säkert avstånd. En båtplats kommer att tillhöra föreningen och där väntar föreningens gemensamma roddbåt. Med föreningens roddbåt tar du dig enkelt ut på en avkopplande båttur efter jobbet.

Oxelösund
Här bor du nästan mitt i naturen, men samtidigt med närhet till Oxelösund centrum. Knappt två kilometer bort väntar matbutiker, vårdcentral, apotek, bank och annat som du kan behöva i vardagen.

Från Oxelösund tar du dig snabbt och smidigt vidare till Nyköping. Och Stockholm väntar bara en och en halv timme bort. Bo lugnt naturskönt med närhet till både Nyköping och huvudstadens sus och dus. Här behöver du inte inte välja.

Radhus i två storlekar
Välj mellan två storlekar och radhustyper om 100-120 kvm. Här finns genomtänkta planlösningar med sociala delar på bottenplan och sovrum på plan två. För dig som jobbar hemma finns gott och plats för hemarbete, använd ett av rummen på övervåningen för praktiskt kontor och hemarbetsplats. Här kan du jobba ostört på övervåningen med snabb uppkoppling. Kolla in våra fina planlösningar under fliken Bostäder längre upp på den här sidan. För dig med elbil så finns laddstolpe som tillval så att du enkelt kan ladda din bil på garageuppfarten.

Skolor och förskolor
Stenviks och Dalgångens förskola ligger på bekvämt gångavstånd, här kan man enkelt rulla bort med barnvagnen och hämtningar och lämningar blir smidiga. För dig med lite större barn ligger även nya Oxelöskolan på bekvämt gångavstånd. Den nya skolan invigdes i juni 2021 och här erbjuds en estetisk inriktning ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form. Här finns plats för barn från förskolan upp till årskurs nio.

Flera härliga bad
En kort promenad bort, på andra sida Fiskehamnsvägen, väntar vackra Stenviksbadet. Tack vare det korta avståndet kan du njuta av livskvalité och härliga bad i vardagen. Här finns både sandstrand, klippbad, lekpark och grillplats. Allt som behövs för en härlig och avkopplande dag.

För den som vill ge sig iväg på en lite cykelutflykt väntar även Jogersö havsbad på cykelavstånd. Ett långgrunt bad med bryggor och hopptorn som är mycket uppskattat av barnfamiljer. På Jogersö finns dessutom kiosk, grillplatser, lekplats, minigolfbana och en restaurang.

Aktivitet och träning
Här är det enkelt att komma ut på en rogivande dag i kanot och njuta av härligt havsluft, på andra sidan Fiskehamnsvägen väntar kanotklubben.
Runt husknuten väntar Oxelösunds motorbåtsklubb för dig som gillar ett aktivt båtliv med lite mera fart. För dig som gillar att stanna på land och spela tennis finns dessutom Oxelösunds Tennisklubb på bekvämt avstånd. Och som om det inte vore nog så finns även Ramdalens sportcenter en kort cykeltur bort med både boule, badhus, gym, gruppträning och relax.

Femöresunskanalen
Femörekanalen är en förbindelselänk mellan Marsviken och Badhusviken i Oxelösund. Kanalen grävdes fram i början av 1920-talet för att underlätta för fiskare och kustbefolkning, så att mindre båtar skulle slippa de hårda vindarna vid Femörehuvud. Idag används kanalen främst av nöjesbåtar på sommaren och av skridskosugna familjer på vinterhalvåret.

Skapa ditt personliga hem
När du köper en nybyggd bostad av oss på Peab får du vara med och sätta stilen i ditt nya hem. Det är en lyxig känsla att flytta in i en nybyggd bostad. Allt är orört och alla bekvämligheter finns på plats. Interiören skapar den hemtrevliga känslan man vill ha i sitt drömhem. För att hjälpa dig att hålla den röda tråden i bostaden har vi valt produkter som passar iho

5 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Peab Bostad AB

Jens Öhling

Telefon: 070-840 00 38
E-post: [email protected]