Nybyggnadsprojekt
Tvålfabriken

Landskrona, Landskrona kommun

I de gamla kvarteren vid hamnen, intill Citadellsparken, anrika Kassakroken och Kasernplan, börjar ett nytt kapitel i Landskrona stads 600-åriga historia. Tvålfabriken Sylva, byggt 1938 och belägen på hörnet Selma Lagerlöfs väg/Parkgatan, byggs om till bostadsrätter med bevarad industrikänsla. Ett väl förvaltat arv från forna tiders verksamhet som fabrik och till helt nyligen - Hotell Öresund. Det är exklusivt och annorlunda, personligt och ensamt i sitt slag. Ett progressivt projekt, olikt allt annat.

Många av lägenheterna har utsikt över Nyhamn och Slottsparken, och kombinerar 30-talets industriella arkitektur med materialval och lösningar för det moderna hemmet. De tidstypiska fönstren, pelarna i tegel/puts, detaljer som för tankarna till 30- och 40-talen - allt vittnar om en dynamisk historia och minst sagt spännande framtid. Arkitekt Frans Ekelund kunde sin sak när han ritade byggnaden på 30-talet.

Högst upp i huset har du möjlighet att skapa något alldeles eget - låt oss kalla det loftvåning med ateljé, studio eller kreativ yta - i anslutning till själva lägenhetens ursprungliga 163 kvm. Egen takterrass och sundsutsikt bidrar till roof top living-känslan. Du kan också även välja lägenheten med eget orangeri i den välkända Sylvabron, med mosaiker utförda av skulptören Anders Olsson 1938.

Möjligheterna är många; egen terrass i markplan, cappuchinobalkong, rymlig balkong för många, en smart disponerad förstalägenhet, och allt däremellan.

Huset kommer att innehålla totalt 28 lägenheter i storleken 1-5 rum, 32-234 kvm, med goda förvaringsmöjligheter i både vinds- och källarförråd. Här kommer också att finnas en gästlägenhet med 4 sovplatser och p-plats på gården. Det är den norra byggnaden av de två tvillingbyggnaderna, idag skilda åt av Selma Lagerlöfs väg, som nu görs om till lägenheter.

Inflyttning planeras till kvartal 4, 2021.

Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken i Landskrona utvecklas av Slottsplatsen Projekt AB i samarbete med totalentreprenören Peab.

VÄLKOMMEN IN!
Det är nu möjligt att få en visning av Tvålfabriken på plats. Hör av dig till fastighetsmäklare Malin Strid för tidsbokning, 0708-96 22 96 eller [email protected]

6 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos SkandiaMäklarna Landskrona

Malin Strid

Telefon: 0708-96 22 96
E-post: [email protected]

SkandiaMäklarna Landskrona

Telefon: 0418-40 29 96
E-post: [email protected]

Guider & Tips