Person­uppgifts­policy

Hemnets hantering av dina personuppgifter

Hemnet värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Denna policy beskriver varför vi samlar in information om dig och hur informationen hanteras. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt.

Vilka personuppgifter vi behandlar

Vi samlar in dina personuppgifter, såsom namn och e-postadress när du registrerar ett Hemnet-konto hos oss, när du anmäler dig till våra utskickstjänster som nyhetsbrev eller bevakning av slutpris, eller när du på annat sätt frivilligt delar dina personuppgifter med oss.

Om du annonserar på Hemnet får vi information om dig från din mäklare, i form av ditt namn, din adress, ditt personnummer och din e-postadress samt övrig information som krävs för att vi ska kunna publicera din annons.

Varför vi behandlar personuppgifter

Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster och fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Dina uppgifter används för att du ska kunna ta del av våra tjänster och för att vi ska kunna identifiera dig, administrera ditt konto, skicka direktmarknadsföring till dig (så länge du inte tackat nej till att dina uppgifter används för sådan marknadsföring) och för statistikändamål.

Om du annonserar på Hemnet kommer dina uppgifter att användas för att vi ska kunna publicera,förvalta och marknadsföra, även i eget marknadsföringssyfte, din annons samt för att fakturera dig för våra tjänster.

Vilka vi delar personuppgifter med

För att vi ska kunna leverera våra tjänster kan vi behöva dela och samköra dina personuppgifter med andra bolag inom vår bolagskoncern och med våra olika samarbetspartners, såsom mäklare m.fl. Vi använder oss även i vissa fall av tredjepartsleverantörer som hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster, såsom fakturering m.m. När vi delar dina uppgifter med någon annan har vi avtal och rutiner för att skydda dina personuppgifter.

Hur länge vi sparar dina uppgifter

Hemnet sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som beskrivs i policyn. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi kan, med undantag för avidentifierade uppgifter som vi kan komma att spara för statistikändamål och för annonsinlägg som publicerats i våra sociala medier.

Om du vill veta mer

En gång per kalenderår kan du kostnadsfritt få veta vilka av dina personuppgifter som vi hanterar. Din skriftliga begäran skickas till postadressen nedan och måste vara undertecknad av dig personligen. Du kan när som helst begära att vi rättar eller tar bort uppgifterna om dig om dina uppgifter skulle visa sig vara felaktiga eller inaktuella.

Hemnet Service HNS AB, org.nr 556260-0089, med adress Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.