Sälja fritidshus

Ska du sälja ditt fritidshus? Fritidshus, stuga, torp, sommarstuga, sommarhus, fjällstuga, lantställe... Kärt barn har många namn. Oavsett namn så finns det flera saker som du bör tänka på innan du säljer ditt fritidshus.

Så här kommer du igång

  1. Läs guiden Så säljer du ditt hus - steg för steg
  2. Gå igenom vad liknande radhus i området sålts för

  3. Kontakta en mäklare som kan hjälpa dig med värdering, marknadsföring, annonsering, visning, budgivning och kontraktsskrivande osv. Kontrollera också så att din mäklare är ansluten till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI). Du hittar fastighetsmäklare som säljer fritidshus i hela Sverige under Hitta mäklare här på Hemnet. Träffa gärna flera mäklare för att jämföra deras tjänster.

Bra att känna till när du ska sälja fritidshus

  1. När du säljer fritidshuset eller sommarstugan så gör du det i befintligt skick.
  2. Köparen har undersökningsplikt. Var noga med att meddela mäklaren eller den som säljer fritidshuset om eventuella dolda fel eller övriga brister.
  3. Om försäljningen av fritidshuset sker under höst eller vinter bör du kunna visa upp bilder på huset och trädgården från vår och sommar.
  4. Tänk igenom om det är några möbler eller inventarier som du kan tänka dig att lämna kvar i sommarstugan till nästa ägare.
  5. Det är vanligtvis så att säljaren står för städning av huset innan visning.
  6. Angående försäljningen av ditt fritidshus så är det bara du, i egenskap av ägare, som kan bestämma vem som ska få köpa huset. Det innebär att du inte nödvändigtvis måste sälja till den intressent som bjuder mest.

Artiklar

Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

En ny undersökning visar att svenskarna är villiga att betala mer för praktiska lösningar när de söker ny bostad. Under visningar ställs allt fler frågor kring hur bostaden värms upp, upplever mäklare från Bjurfors.   På uppdrag av mäklarfirman Bjurfors har Kantar Sifo undersökt vad svenskarna är beredda att betala extra för vid ett bostadsköp. Resultatet … Fortsätt läsa Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

Sponsrad

Ett helt nytt sätt att äga en bostad

Har du hört talas om Pacaso? Om inte så är det sannolikt på väg att ändras. Det amerikanska bolaget har tagit klivet över Atlanten och storsatsar på Europa med ett helt nytt sätt att äga ett andra hem.

Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Onsdagen den 11 maj bjöd Hemnet in till den tredje upplagan av Sveriges bostads­gala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. Gulhemmetgalan hölls i den anrika Gyllene salen i Stockholms stadshus inför 350 gäster. Totalt delades tio priser ut, baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik. – Det var otroligt roligt att äntligen få … Fortsätt läsa Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Plugga till fastighetsmäklare? Läs det här först!

Funderar du på att plugga till fastighetsmäklare? Mäklarsamfundets Joakim Lusensky berättar vad utbildningen innebär, vad du ska tänka på innan du söker och hur mycket de flesta mäklarna faktiskt tjänar. Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. I Sverige finns det cirka 7500 registrerade fastighetsmäklare. Varje höst börjar mellan 500-600 personer plugga till fastighetsmäklare, på … Fortsätt läsa Plugga till fastighetsmäklare? Läs det här först!

Sponsrad

Det ska du tänka på inför fönsterbytet

Funderar du på att byta ut dina gamla fönster på villan? När det är dags för ett fönsterbyte så finns det flera saker att tänka på – val av materialval, stil och teknikaliteter. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför fönsterbytet.

Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!

Är du sugen på att sälja din bostad men vet inte vilken fastighetsmäklare du ska välja? Nya mäklarsidan på Hemnet visar alla mäklare som sålt i ditt område, så att du lättare kan hitta rätt person för uppdraget! Fastighetsmäklaren spelar en oumbärlig roll i varje bostadsaffär. Inte bara genom att guida bostadssäljaren genom hela försäljningen … Fortsätt läsa Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!