Sälja fritidshus

Ska du sälja ditt fritidshus? Fritidshus, stuga, torp, sommarstuga, sommarhus, fjällstuga, lantställe... Kärt barn har många namn. Oavsett namn så finns det flera saker som du bör tänka på innan du säljer ditt fritidshus.

Så här kommer du igång

  1. Läs guiden Så säljer du ditt hus - steg för steg
  2. Gå igenom vad liknande radhus i området sålts för

  3. Kontakta en mäklare som kan hjälpa dig med värdering, marknadsföring, annonsering, visning, budgivning och kontraktsskrivande osv. Kontrollera också så att din mäklare är ansluten till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI). Du hittar fastighetsmäklare som säljer fritidshus i hela Sverige under Hitta mäklare här på Hemnet. Träffa gärna flera mäklare för att jämföra deras tjänster.

Bra att känna till när du ska sälja fritidshus

  1. När du säljer fritidshuset eller sommarstugan så gör du det i befintligt skick.
  2. Köparen har undersökningsplikt. Var noga med att meddela mäklaren eller den som säljer fritidshuset om eventuella dolda fel eller övriga brister.
  3. Om försäljningen av fritidshuset sker under höst eller vinter bör du kunna visa upp bilder på huset och trädgården från vår och sommar.
  4. Tänk igenom om det är några möbler eller inventarier som du kan tänka dig att lämna kvar i sommarstugan till nästa ägare.
  5. Det är vanligtvis så att säljaren står för städning av huset innan visning.
  6. Angående försäljningen av ditt fritidshus så är det bara du, i egenskap av ägare, som kan bestämma vem som ska få köpa huset. Det innebär att du inte nödvändigtvis måste sälja till den intressent som bjuder mest.