3 skäl att välja värmepump till villan

Hur du bäst sköter uppvärmningen är kanske inte det första du tänker på när drömhuset plötsligt dyker upp. Men rätt val av värmekälla är viktigt både för plånbok och miljö.

Kylan håller i sig och det kan vara läge att fundera på vilka alternativ som finns för att få det varmt och skönt inomhus. Att installera en av CTC:s nya värmepumpar kan bli en bra och lönsam investering.

CTC:s nya serie luft-/vattenvärmepumpar, EcoAir 600M, har en årsvärmefaktor som är upp till 16 procent bättre än tidigare modeller samtidigt som ljudnivån minskat rejält.

– De nya modellerna är både effektivare och tystare. De har dessutom fått en ny, grafitgrå design som gör att de smälter in väldigt bra i de miljöer de placeras i, säger Joachim Carlsson, utvecklingschef på CTC.

Tre goda skäl till att investera i en värmepump från CTC EcoAir 600M-serien.

Du gör klimatet en tjänst

2019 är verkligen ett år då världens miljöproblem bör uppmärksammas och klimatfrågan tas på största allvar. Att välja värmepump är ett enkelt sätt för dig att göra detta.

Eftersom en luft-/vattenvärmepump överför luftens energi till värme och varmvatten krävs varken borrhål eller slingor i marken – vilket gör den enkel att installera. Dessutom är energin som används gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av koldioxid.

Du kan spara upp till 80 procent

Äldre hus har ofta äldre och dyrare uppvärmningsmetoder. Genom att istället installera en av CTC:s värmepumpar kan du spara in upp till 80 procent av de tidigare uppvärmningskostnaderna. I många fall kan det röra sig om tusentals kronor. Förutom att du sparar pengar ökar värmepumpen ofta värdet på ditt hus.

Hur mycket du kan spara kan du enkelt räkna ut i CTC:s snabbkalkyl.

Det är enkelt och underhållsfritt

CTC:s värmepumpar sköter sig i stort sett själva och är enkla att komplettera med andra värmekällor, såsom solvärme eller din pool. Du kan även använda den kostnadsfria appen CTC Connect + på din mobiltelefon för att ändra önskad inomhustemperatur, inställningar för varmvatten eller aktivera semesterläge för att spara energi, miljö och pengar.

Intresserad av en värmepump? Här ser du CTC:s sortiment

Vill du veta mer om EcoAir 600M-serien? Klicka här.