Bostadsaffären på Lidingö kräver lokal kunskap

Lidingö är en unik plats med sin vackra natur och uppskattade bostadsområden. Gadelius Fastighetsbyrå har i över 35 år verkat på Lidingö och har genom åren samlat på sig en stor lokal kunskap.Vi är sex stycken mäklare som alla bor med på Lidingö med våra familjer. Fyra av oss är dessutom uppvuxna på ön, säger mäklarna på Gadelius.

Lidingö är känt för sin vackra natur.

Med platser som Bosön, Millesgården, Elfvik och Fjäderholmarna är Lidingö en ö som bjuder på allt från vackra utsikter till upplevelser. Det var i denna miljö som Yuri Gadelius startade Gadelius Fastighetsbyrå för 35 år sedan.

Sedan starten har det lokala perspektivet varit oerhört viktigt för Gadelius. I dag har man en unik position på Lidingö och förmedlar drygt tre gånger fler bostäder än den närmsta konkurrenten. – Vi träffar våra kunder i matbutiken, på skolan och förskolan, i skidbacken, i småbåtshamnen och på fotbollsträningen, säger mäklarna på Gadelius.

Ska du sälja din bostad på Lidingö? Läs mer om Gadelius arbete här.

På vilket sätt skiljer sig Lidingömarknaden från resten av Stockholmsområdet? – Lidingö är en ö vilket innebär att man bara åker till, och inte genom Lidingö. Självklart är närheten till vattnet, den fantastiska naturen kring Elfvik och Ekholmsnäs med egen skidbacke lockande för många. Smidig pendlingen till centrala Stockholm bidrar också till öns popularitet.

Under de senaste två åren då marknaden varit orolig i framförallt Stockholmsområdet har priset på både villor och bostadsrätter legat stabilt, med en ökning på plus 0,6 procent respektive plus 5,7 procent under senaste tolvmånadersperioden. Lidingös unika egenskaper med ett begränsat utbud och en hög efterfrågan innebär stabila priser över tid.

Mäklarna på Gadelius Fastighetsbyrå.

Söker du bostad på Lidingö? Gadelius hjälper dig hitta rätt bostad.

Vilka är de hetaste områdena på Lidingö just nu? – Det finns i princip inga områden på Lidingö som är ”ute”. Alla områden har sina förtjänster, den som vill ha nära till centrala Stockholm och Lidingöbron söker sig till Hersby och Herserud. Vill man komma närmare naturen bor man längre ut på ön, till exempel i Brevik, Gåshaga eller mot Elfvik.

Hemligheten bakom en framgångsrik bostadsaffär, enligt mäklarna på Gadelius:

Försäljningen: – God framförhållning och planering är alltid bra. Om vi tidigt känner till att ett hus eller en lägenhet skall säljas, kan vi ofta med vårt stora nätverk och spekulantregister identifiera potentiella köpare, planera timingen i förhållande till andra objekt i samma kategori.

Köpet: – När det gäller köp är det såklart klokt att ha en tydlig budget och eventuellt ett lånelöfte. Ofta kan det också vara bra att lyfta blicken lite, ibland kan några enklare åtgärder göra underverk med en bostad.