Så blev ”Lilla Miami” stans trendigaste stadsdel

På kort tid har Hornsberg Strand gått från en sömnig stadsdel till Stockholms egna lilla Miami. Hit vallfärdar människor för att äta på stans mest populära restauranger och för att ta ett svalkande dopp varma sommardagar. Det är en fantastisk fin och vibrerande del av Kungsholmen, säger mäklaren Elin Pella Månsson, från Mäklarhuset, som förmedlar många objekt i området.

Hornsberg Strand på Kungsholmen är en relativt ny stadsdel som färdigställdes 2012. Området har på kort tid blivit en populär plats att flytta till, såväl som en självklar plats där man träffas för att socialisera.

I folkmun kallas stadsdelen för ”Lilla Miami” för de många likheter som platserna delar, med en variationsrik mix av människor, kultur, fantastisk mat med både lokalt och internationellt ursprung. 

Vill du läsa mer om Mäklarhuset? Klicka här.

Många som flyttar till området vill åt storstadspulsen eller är redan inbitna kungsholmsbor som är på jakt efter ett bekvämare boende, berättar Elin Pella Månsson.

Om jag köper en bostad i området, vad kan jag förvänta mig? 

– Framför allt närhet till allt. Det är nära till kommunikationer, nära till stan, service och badplats. Under sommaren blommar lilla Miami verkligen ut och en köpare kan förvänta sig härliga kvällspromenader med utsikt över vattnet och ett härligt sorl av människor i bakgrunden, säger hon.

Vilken typ av bostäder är populära i Hornsbergs Strand?

– I området så är det lyxiga, stilrena och bekväma bostäder med balkong och sjöutsikt som är riktigt populära. Lägenheterna håller i snitt en hög standard då området är nytt.

Elin Pella Månsson, mäklare på Mäklarhuset Kungsholmen.

En kort promenad bort, finner du både Stadshagens tunnelbanestation, blå linje, och Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje, som snabbt tar dig vidare till stan. Det går även flera busslinjer i området, vilket gör läget perfekt för pendlare. 

Runt Kungsholmen går ett trevligt promenadstråk längst med vattnet, där det är populärt att springa och träna i utegymmet vid Hornsbergs Strand.

– Det är den självklara platsen för den moderna människan att leva och bo i, säger Elin Pella Månsson.

På jakt efter en ny bostad? Hitta rätt hos Mäklarhuset.