”Kungsholmen är perfekt om du vill bo centralt men slippa stöket”

På Kungsholmen bor du i ett citynära läge med allt du kan tänkas behöva alldeles intill. Trevligt promenadstråk längs Norr Mälarstrand, restauranger i toppklass och lummiga parker runt hörnet.

Stockholms stadshus vid Hantverkargatan på Kungsholmen.

Arbetarkvarteret 

Området bakom Västermalmsgallerian längst Igeldammsgatan och ner mot Kungsholms Strand, ligger Kungsholmens hetaste up-and-coming-område. I det gamla arbetarkvarteret flockas hippa människor som vill åt en trendig stadsdel med små autentiska restauranger och barer på hemmaplan, med närhet till pulsen i city. 

På jakt efter en bostad på Kungsholmen? Klicka här.

S:t Eriksområdet 

I Kungsholmens mitt ligger S:t Eriksområdet,som var ett av de största bostadsprojekt som genomfördes i Stockholm under 90-talet. Området börjar vid Fleminggatan, löper genom Grubbensringen ner till Grubbens trappor och avslutas vid Kungsholms strandstig. Området är väldigt uppskattat bland barnfamiljer och äldre då kollektivtrafik, service och ett flertal parker däribland lummiga Kronobergsparken, finns utanför dörren.

Kungsklippan

Alldeles intill Kungsholmsgatan ligger Kungsklippan uppe på höjden med utsikt över Klara sjö och Stockholms stadskärna. Orden Kungsklippan är en kombination av kvartersnamnet Bergsklippan och Kungsholmen. På andra sidan Klara sjö, bara några minuters promenad bort, ligger Centralstationen – en knutpunkt för alla pendlare.

– Det är ett perfekt område att bo på om du vill bo väldigt centralt, men slippa stöket på hemmaplan, säger Lena Svartström från Mäklarhuset Kungsholmen, som förmedlar bostäder i området.

Nedre Kungsholmen

Om du promenerar från Kungsklippan i riktning mot Norr Mälarstrand kommer du snart till Hantverkargatan, som blivit ett riktigt vattenhål för krögare och matintresserade i innerstan. Nedanför Hantverkargatan ligger ett av Stockholms mest exklusiva områden, på tvärgatorna ned mot Norr Mälarstrand, Nedre Kungsholmen. Till skillnad från pulsen som du hittar några gator upp, är området väldigt lugnt och harmoniskt. Hit söker sig många tidigare villaägare efter ett par år boendes utanför stan, då lägenheterna är stora och extravaganta. 

Klicka här om du vill komma i kontakt med Mäklarhuset Kungsholmen.

Hornsberg eller ”lilla Miami” som det i folkmun kallas.

Stadshagen och Hornsberg Strand 

I den nordvästra delen av Kungsholmen hittar du Stadshagen och närliggande Hornsberg Strand. Här finns många fördelar om man har barn, exempelvis skolor och parker, men även en trendig stadsdel som i folkmun kallas “Lilla Miami” med en variationsrik mix av människor och kultur. Många som flyttar till området vill åt storstadspulsen eller är redan inbitna kungsholmsbor som är på jakt efter ett bekvämare boende. 

Lena Svartström från Mäklarhuset Kungsholmen.

Kristineberg

Om du följer Nordenflychtsvägen några hundra meter från Hornsberg strand, förbi skateparken och konstgräsplan kommer du till Kristineberg. Stadsdelen är ungdomlig, med lägenheter i den mindre storleken i funkisstil. Många som flyttar till Stockholm från andra städer tilltalas ofta av området, då man bor nära naturen men samtidigt utanför stan.

– Kristineberg ligger ju väldigt bra till, med gröna linjen som tar dig in till stan på nolltid, samtidigt som du har fredhällsklipporna och Rålambshovsparken alldeles intill, säger Lena Svartström.

Vill du läsa mer om Mäklarhuset? Klicka här.