Utbudet fortsätter att öka

Utbudet av bostadsrätter till salu fortsatte att öka under påskveckan. Orsaken är att det skett färre försäljningar, vilket gjort att utbudet ökat, menar Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

– Utbudet har fortsatt upp, som väntat, men i Stockholm var det faktiskt något färre nya annonser jämfört med påskveckan i fjol. Det kan möjligen vara en indikation på att många tidigarelagt sitt försök att sälja till före påsk snarare än efter, men det är en vecka så det återstår att se. Om det är så skulle det kunna dämpa den utbudsökning vi ser framför oss, säger Erik Holmberg.

Köpare och säljare står en bit ifrån varandra menar Erik och pekar på att det gör att utbudet sannolikt kommer fortsätta att öka. – Vi kommer fortsatt få se ett högt utbud i vår, men det kanske inte blir den jättetillströmning av nya bostäder som man kunde befara för några veckor sedan.