Mäklarsamfundet rekommenderar videovisningar

På grund av den pågående smittspridningen av covid-19 uppmanar Mäklarsamfundet, en svensk branschorganisation för fastighetsmäklare, bland annat till försiktighet på bostadsvisningar. Om möjligheten finns är videovisningar ett bra alternativt.

Trots pågående coronapandemin har bostadsmarknaden gått starkt under större delen under 2020. Med många som vill köpa ny bostad är säkerheten på bostadsvisningar i landet av stor vikt.

Mäklarsamfundet har i samband med den ökade smittspridningen av covid-19 uppdaterat sina rekommendationer för bland annat bostadsvisningar. Till exempel uppmuntrar Mäklarsamfundet till digitala bostadsvisningar och skriver bland annat att  “använd gärna videovisningar som ett första steg för att minska antalet spekulanter med köpintention som sedan fysiskt besöker objektet.“

Live-streamade visningar på Hemnet

Sedan i mars erbjuder Hemnet tjänsten Hemnet live som ett komplement till fysiska visningar. Genom Hemnet Live genomför mäklaren enkelt sina visningar via sin egen mobiltelefon som streamas live i bostadens annons på Hemnet. Spekulanter som följer visningen hemifrån kan ställa frågor direkt till mäklaren genom en chattfunktion. Videon från visningen ligger kvar även i efterhand och är tillgänglig för spekulanter att titta på så länge annonsen ligger kvar på Hemnet. 

I bostadsannonsen på Hemnet har mäklaren även möjlighet att lägga upp en förinspelad video som visar upp bostaden. Rörligt videoinnehåll ger fler dimensioner och andra perspektiv än vad stillbilder kan åstadkomma, och ger besökare på Hemnet ännu bättre möjligheter att få en helhetsbild av bostaden. Något som såklart blir ännu mer relevant i en tid där vi alla behöver tänka på att hålla distans till varandra. 

Läs mer:Så fungerar en live-streamed bostadsvisning

Fakta: Mäklarsamfundet

Mäklarsamfundet är en svensk branschorganisation för fastighetsmäklare. Över 80 procent av Sveriges mäklarkår är organiserad i Mäklarsamfundet, som grundades 1919.

www.maklarsamfundet.se