Fem exklusiva slott och gårdar på Hemnet just nu

Sugen på lite mer yta? Eller drömmer du bara om att ha ett eget slott? Här har vi samlat några av de mest unika, exklusiva och vackra slotten och herrgårdarna som finns på Hemnet just nu.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Hemverket AB

Lyxig residens med egen strandtomt

Strax utanför Västervik, vid Östersjökusten, ligger Värmvik Säteri. En fastighet om hela 600 kvadratmeter med ett stort och bedårande residens med både vinkällare och biosalong. Till fastigheten hör också en sjöstuga med egen strandtomt och brygga samt flera bostadshus och byggnader för djurhållning. Allt detta kan bli ditt för 75 miljoner kronor.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Lejons Mäkleri

Exklusivt familjegods med champagnelounge

Endast sju minuter utanför centrala Örebro ligger Förlunda Gård. Ett ståtligt och exklusivt familjegods uppförd i högsta internationella standard. Denna unika egendom om 650 kvadratmeter är fylld med lyxiga egenskaper som eget spa, gym och garage med champangelounge. Pris på förfrågan.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

Sekelskiftesvilla med tydliga slottsinfluenser 

I Höör, Skåne, ligger den karaktärsfulla fastigheten Villa Backa. Villan är uppförd av lantbruksingenjör Otto Nilsson 1907 och är idag en slottsliknande sekelskiftesvilla med tydliga influenser från Bosjökloster slott. Villan har en boyta 405 kvadratmeter med stora generösa rum, eldstäder och vackra stuckaturer. Pris på förfrågan.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

Anrikt slott från 1646

Alldeles vid Vänerns strand, strax utanför Mariestad, ligger pampiga och anrika Börstorp slott. Slottet uppfördes 1646 av Conrad von Falkenberg samt hans hustru Catharina Bonde. Slottet är idag en välbevarad egendom omgiven av vacker natur och öppna odlingslandskap. Boytan på hela 1620 kvadratmeter rymmer 35 ståtliga rum. Pris på förfrågan.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Diakrit

Vackert belägen 1700-tals herrgård

I Enköping, med närhet till Mälaren, ligger den exklusiva herrgården Fittja Hässle Gård. Gården är från 1700-talet och har fram till 2020 genomgått en renovering med noga utvalda materialval. Huvudbyggnaden har en totalyta om 700 kvadratmeter som rymmer 10 rum och lyx i form av bland annat vinkällare, spa med pool och master bedroom en suite. Detta till ett utgångspris på 95 miljoner kronor.

Läs mer om bostaden här.