Hemnet återigen världens populäraste bostadsportal enligt ny rapport

Svenskar har ett av världens största intresse för bostäder och Hemnet är återigen den bostadsportal som har flest besök i förhållande till befolkningsmängd. Det visar en ny internationell rapport som rankar de 50 största bostadssajterna i världen 2020.

En ny internationell rapport som rankar de 50 största bostadssajterna i världen 2020.

Under augusti hade Hemnet 22 miljoner besök till hemnet.se, eller 2222 besök per 1 000 invånare, enligt data från webb-analysföretaget Similarweb som sammanställts av analysföretaget AIM Group. Det placerar Sverige högst på listan över var man bostadssurfar mest i världen. Näst flest besök i förhållande till befolkningsstorlek har holländska Funda följt av australiensiska Realestate.com.au.

AIM:s ranking inkluderar inte app-trafik och för augusti månad landade Hemnets totala trafik på 71,4 miljoner besök. Hemnet har slagit trafikrekord tre gånger under 2020 i maj, augusti och september. I september noterade Hemnet 72,6 miljoner besök vilket var en ökning med 22 procent jämfört med samma månad året innan.

– Vi är verkligen stolta över att Hemnet återigen toppar listan över världens mest populära bostadsportaler. 2020 har varit ett år fyllt av utmaningar och osäkerhet i skuggan av Covid-19, men vi kan konstatera att den egna bostaden aldrig varit viktigare för människor. Vi har haft ett stort fokus på att fortsätta utveckla våra produkter och tjänster med ambitionen att vara en bostadsportal i världsklass och det är roligt att det givit resultat, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet.