Hemnet-bostäder som sticker ut just nu

Är du på jakt efter ett unikt boende eller kanske bara drömmer lite? I den här artikeln har vi samlat ett par av de mest unika, spännande, oväntade, härliga och generösa bostäderna på Hemnet just nu.

Lyxvillan

På en strandtomt i Saltsjöbaden ligger ett av Hemnets just nu dyraste objekt. Villan byggdes 1903 och har en boyta på totalt 338 kvadratmeter, fördelat på tio rum. Förutom ett modernt hus med klassiska sekelskiftesdetaljer, medföljer påkostade detaljer så spa-avdelning, båtlyft och privat sandstrand.

Läs mer om lyxvillan och se fler bilder här.

Foto: Nordstrands Mäkleri.

Den egna ön

Trött på grannar? Då kanske ön Västra Gastholmen, en alldeles egen ö – är något för dig. På nordvästra udden ligger huset på cirka 35 kvadratmeter som byggdes på 1970-talet. Läget, mitt i Stockholms skärgård, gör det till en unik bostad med hav och natur ständigt närvarande. Både sjöbod med bastu, egen strand och flytbrygga kommer med ön.

Läs mer och se fler bilder från ön här.

Foto: Tomas Arvidsson, BOSTADSFOTOGRAFERNA

Kapellet

Varde takhöjd och häftiga lokaler. Det här gamla kapellet utanför Fjugesta må behöva din kärlek, ett par händiga händer och lite nya material men vad gör det? Det har alla förutsättningar för att bli ett unikt hem. Kapellet har stått i hundra år och kommer förhoppningsvis stå ett par hundra år till.

Läs mer om kapellet och se fler här.

Herrgården

De flesta har vi något tillfälle fantiserat om att vakna upp en solig sommarmorgon på en herrgård, ta en promenad på ägorna och avsluta morgonen med en kaffe i skuggan av ett flera hundra år gammalt träd. Augerums Stora Hus är en välbevarad 1800-tals herrgård i sparsmakad senklassicism stil med en engelsk park, välbevarade originalmålningar, obehandlade skurgolv i kärnfuru. Herrgården har också Blekinges största spis, en underbar detalj. 

Läs mer om herrgården här.

Husbåten

Har du någonsin drömt om att bo på en husbåt? Nu har du chansen. På Djurgården i Stockholm ligger M/S Lejon, ett fritidsregistrerat fartyg. Med dubbla motorer, färskvatten- och avloppstank så är M/S Lejon optimalt om du vill tillbringa semestern i skärgården på ditt eget flytande sommarboende. 

Läs mer och se fler bilder av bostaden här.