3 spännande bostadsprojekt i norr

Unika hem är något av det bästa som finns, fråga bara Hemnets besökare. I den här artikeln har vi samlat tre unika nyproduktionsprojekt som Riksbyggen bygger i norra delarna av landet, närmare bestämt i Sundsvall, Skellefteå och Kiruna.

Utsikten från en av lägenheterna i Brf Fjällblicken i Kiruna.

Brf Fjällblicken i Kiruna

Kiruna håller på att förändras. nästan hela staden ska flyttas på grund av den omfattande gruvdriften. Den andra etappen av nyproducerade lägenheter i området Loussavaara i Kiruna byggs nu, med preliminär inflyttning våren 2022. Riksbyggen har skrivit avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter under en tioårsperiod till följd av samhällsomvandlingarna i Malmfälten.

Lägenheterna är välplanerade och standarden är god. I sydvästläge har bostäderna milsvid utsikt mot Kebnekaise och Kiirunavaara och i öster vetter de mot skidbacken i Luossavaara. Merparten av lägenheterna har en väl tilltagen balkong.

Läs mer och anmäl ditt intresse för Brf Fjällblicken här — det finns ett par lägenheter kvar som är till salu.

Få utsikt över Skellefteå med Brf Utsikten.

Brf Utsikten i Skellefteå

Högt upp på Getberget, med utsikt över stora delar av Skellefteå, planerar Riksbyggen 75 moderna bostadsrätter med öppen planlösning. Läget nära centrala Skellefteå gör att du kan njuta av den svårslagna utsiktenfrån den stora inglasade balkongen vid frukost och sedan vara nere i stan efter en kort cykeltur.

För Riksbyggen är det en självklarhet med hållbarhet, vilket märks i Brf Utsikten. Husen byggs för att certifieras enligt kraven Miljöbyggnad Silver som visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Här kommer det att finnas bra möjligheter för sopsortering, laddstolpar till elbil och smidiga cykelförråd. Det kommer också finnas en innergård där det går att grilla och bara umgås.

Läs mer och anmäl ditt intresse för Brf Utsikten här.

Centralt i Sundsvall planeras ett unikt projekt.

Bonum Brf Grönbodal

Centralt i Sundsvall planeras ett unikt projekt. För första gången bygger Riksbyggen ett Bonum-projekt i Sundsvall. Bonum är Riksbyggens framgångsrika koncept för seniorbostadsrätter, där minst en person i hushållet har fyllt 55 år. Det finns många fördelar med Bonum Brf Grönbodal men en av de allra bästa fördelarna är läget vid Grönborgsgatan och Dalgatan. City, naturområden och promenadstråk finns alla utanför dörren samtidigt som all nödvändig service ligger runt hörnet.

En röd tråd som löper genom alla lägenheterna är att de är ljusa med stora fönster, tröskellöst parkettgolv och välutrustade i allt från kök till badrum. Även en övernattningslägenhet för långväga, övernattande gäster finns för uthyrning om den egna lägenheten inte räcker till.

Läs mer och anmäl ditt intresse för Bonum Brf Grönbodal här.