Unika projektet i Sundsvall för dig över 55

För första gången någonsin bygger Riksbyggen ett Bonum-projekt i norra delen av Sverige. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostadsrätter. Först ut i norr är Sundsvall med Bonum Brf Grönbodal. – Det finns en stor efterfrågan på fler bostäder för seniorer i Sundsvall och i hela landet och Bonum Brf Grönbodal är en milstolpe för oss. Inom kort hoppas vi kunna erbjuda fler Bonumbostäder i norra Sverige, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Alla lägenheter präglas av mycket ljus med stora fönster, parkettgolv utan trösklar och smarta sociala ytor.

En bostad ska vara trygg, bekymmersfri och svara på de behov de boende har. Med Bonum, Riksbyggens koncept för bostäder för personer där minst en i hushållet har fyllt 55 år, är detta extra tydligt. Bostäderna är skapade för att passa den som vill ta det lite lugnare och kanske lämnar villalivet för att bo lite mindre och enklare, men utan att tumma på livskvaliteten.

Alla lägenheter präglas av mycket ljus med stora fönster, parkettgolv utan trösklar och smarta sociala ytor. De har också rymliga balkonger eller egen uteplats.

Anmäl ditt intresse för Bonum Brf Grönbodal – klicka här.

– Bonum innebär välplanerade bostäder i ett centralt läge med närhet till butiker, service och kommunikationer. Lägenheten ska vara bekväm att bo i, även om livet förändras. Vi har gjort tusentals små och stora val för att de boende ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr.

Interiör exempelbild från Brf Grönbodal.

Nära till allt

Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall ligger vid Grönborgsgatan och Dalgatan. Läget gör att allt finns nära, såväl promenadstråk och grönområden som city och allt vad det innebär. Fastigheten kommer att ha breda dörröppningar, hiss, moderna anpassade kök och övernattningslägenhet bokningsbar för långväga gäster. Det är ett premiumboende för den som är över 55 år, berättar Jenny Elveljung.

Anmäl ditt intresse för Bonum Brf Grönbodal – klicka här.

När Riksbyggen planerar ett Bonum-projekt, vilka faktorer är viktiga för de boende?– Det ska vara enkelt och bekymmersfritt att bo här. Bonum är bostäder där människor ska kunna bo och leva långt upp i åldrarna. Så läget är förstås också viktigt, vi bygger bara Bonum med gångavstånd till butiker och kommunikationer, säger Jenny Elveljung.

Läs mer om vad Bonum är – klicka här.

Riksbyggens Bonum-koncept är en riktig framgångssaga.

– Genom att bygga för den lite äldre delen av befolkningen startas också flyttkedjor som frigör till exempel villor dit barnfamiljer kan flytta. På så sätt bidrar nyproduktionen av bostäder till ett mer effektivt utnyttjande av det befintliga bostadsbeståndet, säger Lars Lundgren.

Brf Bonum Grönbodal exteriört.

Fakta: Om Bonum seniorboende

Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Detta ingår bland annat i Bonum Brf Grönbodal:

  • Bra förvaringsutrymmen
  • Rätt placerade fönster för optimalt naturligt ljus
  • Badrumsplanering som minskar risken för fallolyckor
  • Inga trösklar i lägenheten
  • Bättre ljudisolering än vad standarden kräver
  • Alltid balkong, uteplats eller takterrass
  • Hiss ger nivåfri tillgång till alla husets utrymmen
  • Förråd till varje lägenhet