Digitala visningar förändrar bostadsköpen – så funkar det

Fördelarna med digitala live-visningar är många och har blivit extra tydliga under pandemin. Funktionen är så smart att den kommer leva kvar även framöver. Läs mer om fördelarna och hur det funkar här.

Har du andra frågor kring våra digitala visningar? Kontakta Fastighetsbyrån i SkövdeTidaholmTibroHjo eller Karlsborg för mer information. Vi finns alltid nära till hands.

Digitala visningar är ett smidigt och tryggt alternativ där du kan följa mäklarens genomgång av bostaden från ditt eget hem och få svar på dina frågor. Den digitala visningen ska ses som ett komplement till en fysisk visning.

Den stora fördelen för säljaren är att kunna nå ut till potentiella köpare som bor långt ifrån bostaden, har ont om tid eller av någon annan anledning inte har möjlighet att medverka på en fysisk visning.

Säljaren slipper också ha bostaden redo för visning hela tiden utan nya spekulanter kan ta del av den digitala visningen i efterhand.

Kan ställa frågor i chatten

Den digitala live-visningen är öppen för alla. Mäklaren visar upp bostaden genom att sända live. Alla som anmält sig till den digitala visningen för en påminnelse 30 minuter före visningen startar. Det kommer en länk via sms som det är bara att klicka på så startar visningen automatiskt. Under visningen har besökarna möjlighet att ställa frågor i chatten direkt till mäklaren som besvarar frågorna direkt under visningen.

Den digitala visningen bör ses som ett komplement till en fysisk visning. Det finns inget juridiskt krav på att du måste besöka bostaden som du köper, men vi rekommenderar det starkt. Som köpare har du en långtgående undersökningsplikt, som inte kan uppfyllas enbart med en digital visning.

Om du känner att bostaden är intressant efter den digitala visningen – kontakta mäklaren och be om en fysisk visning!

Har du andra frågor kring våra digitala visningar? Kontakta Fastighetsbyrån i SkövdeTidaholmTibroHjo eller Karlsborg för mer information. Vi finns alltid nära till hands.