Notar är den mest anlitade mäklarfirman i Farsta

Flera väljer att lämna innerstan för att kunna köpa ett större boende. Södra Stockholm har med sina populära bostadsområden blivit en naturlig plats för många att flytta. I Farsta är Notar den mest anlitade mäklarfirman flera år i rad.

Per Knaust, Notar Farsta.

Per Knaust är kontorschef på Notar i Farsta och Haninge. Han och hans kollegor kan vittna om ett ökat intresse för området. I Farsta – som även innefattar områden som Skarpnäck och Sköndal – har priserna på bostadsrätter ökat med över 5 procent det senaste året, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Går du i säljtankar? Kontakta Notar Farsta.

– Ibland tror jag inte människor vet hur nära Farsta ligger centrala Stockholm. När vi har spekulanter på visning blir de förvånade över att det bara tar 15 minuter in till stan, säger Per Knaust.

Det finns många fördelar med att bo i Farsta, menar han. Förutom närhet till puls, så har du naturområden och vatten runt knuten. Dessutom är bostäderna i stadsdelen generellt mycket välplanerade vilket gör att du får mycket för pengarna. 

Mest anlitade i Farsta

I Farsta är Notar den mest anlitade mäklarfirman sedan 2013, enligt Hemnets andelsstatistik. En orsak till deras popularitet är den lokala kunskapen som de genom året samlat på sig. Många bostäder de säljer har de sålt tidigare, vilket ger Per och hans kollegor en djup kunskap om marknaden i Farsta.  

Vill du sälja din bostad? Kontakta Notar så hjälper de dig

– Tack vare vår erfarenhet så vet vi att varje förmedling är unik och måste anpassas efter den rådande marknaden och förutsättningar. Receptet på en lyckad bostadsaffär ligger främst i vår marknadsföring och spekulantregister som tillsammans med en tydlig strategi är ett vinnande koncept, säger Per avslutningsvis.

Tips om du ska sälja eller köpa bostad under 2022:

  • Vi tror på en marknad där många kommer vilja ha mer yta och uteplats eller trädgård.
  • Prata med mäklare med lokal kunskap för att inte missa bostäder.
  • Åk till områden du är nyfiken på.

Kontakta Notar för att hitta ditt nya hem i Sköndal, Farsta eller Skarpnäck – klicka här.