Bo hållbart och tryggt i Falun

På Hälsinggården i Haraldsbo bygger BoKlok det nya projektet Duetten. Det blir 67 kvadratsmarta och hållbara bostadsrätter, som placeras precis bredvid BoKloks nya, populära projekt Amazonen. 

Illustration av gårdssidan med balkonger, altaner och gemensamma ytor. Bild: BoKlok.

Här möts du av en bostadsidyll i vackra Hälsinggården, strax öster om centrala Falun. Lägenheterna som ligger på bottenplan kommer få radhuskänsla tack vare stora, inbjudande altaner, en del av dem har även en egen liten grästäppa, medan lägenheterna högst upp kommer ha en härlig utsikt över Hälsinggården och Haraldsbo. 

Vill du läsa mer om Duetten? Klicka här! 

– Du som köper ett hem i Duetten kommer bo i ett lugnt kvarter, där stor vikt läggs på grannsamvaro, då vi förutom att bygga hållbara hem även skapar hållbara områden med ytor för gemenskap och aktiviteter. Från oss på BoKlok kan du även vänta dig en trygg bostadsaffär, från det att kontraktet skrivs tills nycklarna sätts i dörren, säger Heléne Eliasson, kundansvarig på BoKlok. 

BoKlok vill att du känner dig trygg och säker när du köper en ny bostad av dem och därför ingår alltid deras trygghetspaket KlokAffär. I trygghetspaketet får du en begränsad avhoppskostnad vilket innebär att, om du av någon anledning behöver bryta avtalet och inte längre kan flytta in, betalar du endast en avgift på 25 000 kronor. 

Nära till allt med naturen runt hörnet

Projektet är uppdelat i två etapper om totalt 67 bostäder med beräknad inflytt hösten/vintern 2023. Här blir det bostadsrätter på 55, 72 respektive 85 kvadratmeter. Till varje bostad ingår ett kallförråd och det finns möjlighet att hyra en parkeringsplats. 

Illustration av bostäderna i etapp två. Bild: BoKlok.

– I närheten av området finns bland annat kommunikation, skolor för alla åldrar och matbutik. Några kilometer bort ligger sjön Runn med en småbåtshamn och på sommaren kan du bada vid den fina badplatsen Roxnäs udde, säger Heléne. 

Klicka här om du vill läsa mer om projektet Duetten.

Energismarta bostäder 

BoKlok är övertygade om att solenergi är framtiden och vill göra grön energi tillgänglig för fler. 

–Vi installerar solceller i alla nya projekt och vill göra förnybar el tillgängligt för alla och därför finns det även fyra laddstolpar för elbilar i bostadsrättsföreningen. Dessutom byggs alla våra hem i trä vilket har det lägsta koldioxidutsläppet av alla byggmaterial, säger Heléne. 

Översikt av nya kvarteret Duetten, på taket syns solceller som skapar grön el. Bild: BoKlok. 

BoKloks hus är därtill välisolerade och har en god lufttäthet som tillsammans med energieffektiva fönster och ett effektivt ventilationssystem minskar energianvändningen. 

Här kan du läsa mer om hur BoKlok arbetar med hållbarhet.

Om BoKlok

BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA – de skapar hållbara hem och områden med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. Hittills har BoKlok byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.