Notar säljer mest – fjärde året i rad

Notar blev för fjärde året i rad utsedda till Årets Mäklarkedja av Hemnet. Att Notar sålt flest objekt per mäklare är bland annat tack vare mäklarnas driv och förmåga att anpassa sig till rådande marknad menar Daniel Karlsson, försäljningschef på Notar.

Mäklarna som säljer mest

Med ökad inflation och stigande räntor har bostadsmarknaden gått från starkare än någonsin till orolig och avvaktande. Trots det lyckades Notar även detta år kamma hem titeln som Årets mäklarkedja på Hemnets årliga bostadsgala Guldhemmet.

Funderar du på att sälja? Kontakta en mäklare här.

– Vi är väldigt stolta över priset, det är otroligt kul för alla våra medarbetare. Att vi nu vunnit fyra år i rad, och på vitt skilda marknader, ser vi som ett kvitto på att vår vilja att hela tiden förändras och bli bättre har varit rätt väg, säger Pasha Sabouri, VD på Notar.

Dagsfärsk strategi får bostaden såld

I en trög bostadsmarknad är mäklarens insats än mer avgörande för att få bostaden såld och göra kunden nöjd. Notar lägger stor vikt på att ny kunskap och idéer når deras mäklare snabbt. Kontoren har regelbunden säljträning där de uppdateras om marknadsläget och bostadsnyheter.

Vill du sälja din bostad? Kontakta en mäklare här.

– Vi har säljträning, digitalt eller fysiskt varje vecka. Där får vi dagsfärsk kunskap om minsta rörelse i marknaden och kan direkt anpassa oss efter dessa. Notar har alltid haft en kultur av att dela kunskap och idéer med varandra så våra mäklare får konstant nya tips om hur de kan hjälpa våra kunder till avslut, säger Daniel Karlsson, försäljningschef på Notar.

Tips för dig som ska sälja

1. Var ute i god tid

Går du i säljtankar? Ta kontakt med en mäklare tidigt i processen och gör upp en handlingsplan tillsammans med mäklaren. Notar värderar din bostad helt kostnadsfritt och utgår från läge, skick och potential så du vet vad du kan vänta dig av en försäljning.

Vill du få en kostnadsfri värdering? Kontakta en mäklare här.

2. Marknadsföring är A och O

Hur din bostad visas upp och marknadsförs har stor betydelse när du ska sälja den. Notar ser till att både fotografering och marknadsföring får just din bostad att sticka ut och nå ut till potentiella köpare.

3. Välj mäklare med omsorg

Ett av de viktigaste tipsen är att inte välja mäklare utefter arvode – utan den mäklare som du tror kan få bäst betalt för din bostad. Då ökar du chanserna att få ett pris du blir nöjd med i slutändan.

Årets Mäklarkedja 2022

I mars ägde Sveriges största bostadsgala Guldhemmet rum, där Hemnet prisar branschens främsta profiler och starkaste insatser. Med 33 sålda objekt per mäklare och totalt över 5 300 förmedlade bostäder till ett värde av drygt 18 miljarder korades Notar till Årets Mäklarkedja 2022. Notar blev då för fjärde året i rad den mäklarkedja som har flest antal sålda bostäder per aktiv fastighetsmäklare i Sverige under ett kalenderår.