Så hög kan räntan bli framöver

I det tredje avsnittet av Vägen hem får vi träffa Robert Bergqvist senior ekonom på SEB. Robert är en av världens mest kunniga experter inom makroekonomi och penningpolitik och var med och tog fram Sveriges inflationsmål på Riksbanken på 90-talet. Lyssna på avsnittet för att höra mer!

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

I avsnittet fokuserar vi på den enskilda faktor som kanske haft störst påverkan på utvecklingen på bostadsmarknaden – nämligen räntan. Vi reder ut varför inflationen stigit så kraftigt, om Riksbankens arbete är effektivt, varför kronan är så envist svag och vilket ränteläge vi kan förvänta oss i framtiden.

I avsnittet får du även höra mer om:

  • Vad som skiljer situation idag mot 90-talet, när styrräntan låg på 500 procent.
  • Varför det är så svårt för Riksbanken att göra prognoser som stämmer.
  • Vad den normala boräntan blir de kommande åren.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify 

Apple podcast