Så väljer du Sveriges bästa mäklare

Hur ska man tänka när man väljer mäklare? Och vad gör en mäklare riktigt bra? Det är några av frågorna som Christina Henriksson, regionchef på Bjurfors, får besvara i det senaste avsnittet av Vägen hem.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Att sälja en bostad är för många den största affären man gör i livet. Och en viktig pusselbit i försäljningen är såklart mäklaren som förmedlar bostaden. Men hur ska man egentligen tänka när man väljer en mäklare? Och hur mycket påverkar valet av mäklare bostadsaffären? Christina Henriksson har över 20 års erfarenhet i mäklarbranschen och programleder podden Sveriges bästa mäklare. Tillsammans med henne reder vi ut detta, och mycket mer.

Som vanligt får vi också en genomgång av den senaste tidens viktigaste makronyheter med ny inflationsstatistik, samt intressant data från Hemnet. Vi får också en spaning kring varför både säljare och köpare kan behöva anpassa sina förväntningar på bostadsmarknaden.

I avsnittet får du höra mer om:

  • Vad vi egentligen menar när vi säger Sveriges bästa mäklare.
  • Vilka egenskaper som gör en mäklare bra, och vilka varningsklockor du bör hålla utkik efter.
  • Vanliga saker som köpare och säljare stör sig på.
  • Hur Christina själv skulle tänka när hon väljer mäklare för att sälja sin bostad.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple Podcasts

Podden programleds av Staffan Tell, presstalesperson och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet i samarbete med Riksbyggen.