Så håller du koll på ditt värmesystem med mobilen

Genom att styra din värmepump med appen CTC Connect+ kan du enkelt hålla koll på värmeregleringen i huset – vare sig du är hemma eller på andra sidan jordklotet. På köpet sparar du både energi och kronor.

CTC Connect+ är CTC:s nya app som enkelt låter dig styra både varmvattenproduktion och inomhustemperatur. Du kan också aktivera värmepumpens semesterläge från distans, på väg till flygplatsen, sommarstugan eller fjällen.

– Om du inte är hemma är det onödigt att låta värmekostnaderna ticka på som vanligt. Genom att sänka temperaturen på värmepumpen kan du spara många kronor. Du kan även sänka temperaturen när du går till jobbet, för att sedan höja temperaturen igen innan du kommer hem, säger Peter Lydén, kommunikationsansvarig på CTC.

Tryggt med notiser 

I appen visas lättöverskådliga grafer där du kan följa temperaturer och värmepumpens prestanda var du än befinner dig. CTC Connect+ tar även emot push-notiser vid eventuella larm från din värmepump.

– Att direkt få besked om något felar ger en extra trygghet. En annan fördel är att du kan koppla till flera användare med olika befogenheter för att på så sätt fördela ansvaret för uppvärmningen. Du kan till och med dela data med din installatör för support på distans, säger han.

– Att direkt få besked om något felar ger en extra trygghet. En annan fördel är att du kan koppla till flera användare med olika befogenheter för att på så sätt fördela ansvaret för uppvärmningen. Du kan till och med dela data med din installatör för support på distans, säger han.

Smarta produkter

Utvecklingen mot smartare produkter som går att integrera i vardagen är snabb. Så även på värmepumpsfronten, berättar Peter Lydén, och tar möjligheterna som finns till interaktivitet mellan villans olika system som exempel.

– I dag finns exempelvis möjlighet att koppla ihop hemlarm och värmepump. Den som åker hemifrån och larmar huset ger också automatiskt en signal till värmepumpen att gå in i energisparläge. Det har hänt otroligt mycket på bara några år och utvecklingen går stadigt framåt.

Se alla CTC:s värmepumpar här.

CTC Connect+ kräver mjukvara 20170101 eller senare installerat i värmepumpen för att fungera och dessutom tillbehöret CTC Internet.