Tips till dig som funderar på att byta värmesystem

Om du har en årlig energiförbrukning på 30 000 kWh betalar sig en värmepump i många fall redan efter ett par år. Med en enkel kostnadskalkyl kan du ta reda på hur mycket du kan spara.

Som villaägare är ditt värmesystem och utgifterna runt det något som kan kännas komplicerat. Men via CTC är det enkelt att skaffa värmepump – och få inblick i utgifterna.

Boka hembesök

Det första steget närmare en billigare uppvärmning av ditt hem är att boka ett kostnadsfritt hembesök av en installatör. Då får du hjälp med allt från besiktning och offerter tills dess att den nya värmepumpen är installerad och klar.

Redan innan hembesöket kan du på CTC:s webbplats räkna ut hur mycket pengar din värmepump kommer hjälpa dig spara. Du får även hjälp med att välja rätt värmepump för just dig och din villa.

Med en värmepump från CTC behöver du inte fundera på hur du ska anpassa den efter klimatet utomhus. Produkterna anpassar sig automatiskt efter huset effektbehov. På så sätt sparar du pengar i uppvärmningskostnader och får en skön värme hemma.

En investering för klimatet

Du sparar inte bara pengar genom installationen av en värmepump – miljövinsterna blir också stora. För varje 10 000 kWh som sparas in på el minskar du dina koldioxidutsläpp med 1 600 kilo. Det motsvarar hela 1 000 mil per år med flyg eller 615 mil per år med bil.

Gör en snabbkalkyl och ta reda på hur mycket du kan spara