Så här bygger du ditt drömhus i lösvirke – utan strul

Drömmer du om ett hus där du själv fått bestämma allt, men skräms av vad det innebär att bygga ett lösvirkeshus? Det finns lösningar som gör att du kan genomföra din dröm, men med experthjälp på vägen.  – Alla våra hus är i någon form anpassade efter kundens önskemål och livssituation, säger Daniel Lykkeklev, regionschef på husleverantören Fiskarhedenvillan.

Foto: Fiskarhedenvillan

Det första steget mot att bygga ett hus är att hitta en bra och välfungerande tomt. Väl därefter går det att börja planera drömhuset. Fiskarhedenvillan är en av Sveriges största husleverantörer som, tillsammans med sina kunder, tar fram drömhusen som är lika unika som familjerna som bor i dem. I praktiken innebär det att du väljer hus, och Fiskarhedenvillan hjälper dig att bygga det. – För den som gått i tanken att bygga lösvirke och köpa in materialet själv har vi det perfekta paketet där vi förberett allt från färdigkapade reglar och projektering till att uppfylla alla myndighetskrav. Allt sånt som kan bli komplicerat om man ska göra det själv. Vi är också med på hela resan och hjälper till med det som kan dyka upp, säger Daniel Lykkeklev.

Bygg ditt drömhus med Fiskarhedenvillan. Läs mer här.

Från att ett hus från Fiskarhedenvillan levereras till tomten tar det cirka 20–28 arbetsveckor att bygga själva huset. Sex olika hantverksarbeten krävs under byggnationen; Mark- och grundarbete, snickeri, VVS-arbete, el, kakelsättning och måleri. Detta kan Fiskarheden hjälpa dig med, eller så väljer du själv att bygga delar av huset.

Foto: Fiskarhedenvillan

Med från början

Ett exempel på hur Fiskarhedenvillan hjälper till är att rita huset och planera dess inre, till exempel köket. Tillsammans med en expert planeras köket och ritas i ett 3D-program. Experten kommer även med råd för hur köket passar i huset och hur det förhåller sig till byggregler. – Det startar egentligen med att man bollar idéer och tankar med sin lokala säljare och slutar med att vi tar fram skarpa bygglovsritningar över hur huset kommer att se ut, säger Daniel Lykkeklev.

Vad är det viktigaste jag som köpare bör göra innan projektet startar? – En av dem viktigaste sakerna som även kan bli kostsamma är mark och grundarbeten. Därför tycker jag att man som husköpare i god tid ska ha gjort en så kallad Geoteknisk undersökning så alla inblandade vet vad för typ av mark huset ska byggas på. Man kan då också i ett tidigare skede göra riktiga kostnadskalkyler utefter det. Sen får man inte glömma att det måste finnas startbesked från kommunen för att projektet ska få starta.

Så hjälper Fiskarhedenvillan dig att bygga ditt hus. Läs mer här.