Våga fråga när du bygger nytt hus

När ett nytt hus byggs gäller det att ta tillvara på varje kvadratmeter av tomten. Därför är det viktigt att vända sig till en husleverantör som kan bygga utifrån rådande möjligheter och behov. – Vi intervjuar familjen om hur de bor idag, vad de gillar med sitt nuvarande boende och vad de har för drömmar om sitt kommande boende, säger Erica Bernardin, säljare på husleverantören SmålandsVillan.

Boka en tid med SmålandsVillans säljare. Läs mer här.

Villa Kalmar, en av SmålandsVillan mest populära husmodeller.

Inför arbetat med att bygga sitt eget hus är det viktigt att vända sig till en seriös husleverantör som kan hjälpa till med planeringen av det nya huset. För Erica Bernardin och hennes kollegor på husleverantören SmålandsVillan är arbetet innan själva bygget av stor vikt.

De får många frågor från nyfikna husbyggare, bland annat är det vanligt med frågor kring uppvärmning av huset. – Vad kostar det? Vad vi har för uppvärmningssystem? Och hur mycket förbrukar huset? Det är några av de vanligaste frågorna, säger Erica Bernardin.

Varför är det viktigt att träffa en säljare inför husköpet?– För att veta att alla bitar är med i kalkylen och att man gör den så komplett det bara går. Oftast har man inte byggt hus tidigare och då har man ganska mycket frågor och funderingar kring allt, då är det skönt att ha en säljare att bolla frågorna med. Vi kanske tänker annorlunda i vissa frågor som till exempel placering av huset på tomten, säger hon.

Se alla SmålandsVillans filmer och bli inspirerad – klicka här.