Unikt Attefallshus-koncept skapar möjligheter

Nu lanseras FRAMTID, ett unikt koncept för Attefallshus och fritidshus som Woodworks by Bergs AB har utvecklat tillsammans med systerbolaget Byko-Lat och en lokal arkitekt.

Bilden visar FRAMTID där en 30 kvadratmeter stor tillbyggnad gjorts till Attefallshuset.

Intresset för Attefallshus har varit stort sedan lansering av 25m2 bygglovsfritt är 2014. Intresset har ökat ytterligare efter regeländringen som genomfördes i mars 2020 vilket innebär att de bygglovsfria husen får vara 30 kvadratmeter stora, vilket ger ytterligare möjligheter. Ett första boende för nästa generation, möjlighet till intäkter via uthyrning, möjlighet till hemmakontor eller egen praktik är exempel på detta.

Läs mer om FRAMTID och hur du kan köpa ett Attefallshus här.

Med nya huset FRAMTID skapas möjligheten att få ett Attefallshus som är rymligt, välutrustat och välplanerat, dessutom med väldigt tilltalande design. Fokus har legat på att skapa ett funktionellt boende att trivas i.

Ett hus att växa i

Med Woodworks by Bergs nya koncept har du som köpare också möjligheterna att anpassa Attefallshus efter framtidens behov. Känns 30 kvadratmeter för litet, då går det enkelt att komplettera med ytterligare 15 kvadratmeter eller 30 kvadratmeter. Allt du behöver göra är att ansöka om bygglov för själva tillbyggnaden. Tillbyggnadskonceptet är unikt och möjliggör att FRAMTID även kan fungera som ett Attefallshus med möjlighet för tillbyggnad eller som ett fritidshus.

Bilden visar FRAMTID där en 15 kvadratmeter stor tillbyggnad gjorts till Attefallshuset.

Mängden Attefallshus i Sverige har ökat kraftigt de senaste åren och trenden ser ut att fortsätta, inte minst med tanke på de nya reglerna, men även med tanke på människors sätt att bo, leva och arbeta i framtiden. Med FRAMTID och Woodworks by Bergs unika tillbyggnadskoncept stärks Woodworks erbjudande och det ger stora möjligheter utefter det behov man har som köpare. VD för Woodworks by Bergs, Per-Åke Bergh, är glad över resultatet.

Läs mer om FRAMTID och hur du kan köpa ett Attefallshus här.

– Vi är stolta över att på kort tid lyckats skapat ett koncept som klarar av att tillgodose människors behov såsom det ser ut idag men även imorgon. Med detta koncept kommer vi kunna erbjuda lösningar för de allra flesta, såväl bostadslösningar som lösningar för olika verksamheter. 

Fakta: Detta är Woodwork by Bergs

Woodworks By Bergs tillhör Bergs Timber AB koncernen. I koncernen tillverkas högkvalitativa modulhus, elementhus, Attefallshus, fritidshus, fönster och dörrar och olika typer av träskyddsbehandlingar. Det betyder att företaget äger hela kedjan från sågad planka till vidareförädlad produkt.