Drömmer du om att bygga hus? Testa Gryning

Många drömmer om att bygga ett eget hus och sätta sin personliga prägel. Den drömmen har Myresjöhus försökt förverkliga och lanserar den nya husmodellen Gryning, en modern klassiker, med exteriöra möjligheter. 

Gryning i en modern exteriör.

I sommar lanserar Myresjöhus flera nya husmodeller. En av dessa är Gryning, ett lite mindre enplanshus på 135 kvadratmeter med många sociala ytor.

Vill du veta mer om Gryning – läs mer här.

Huset får en monokrom färgsättning, där samspelet mellan fönster, fasadpanel och detaljer får samma röda kulör. Något som adderar till känslan av en lada i nutida tappning, berättar Frida Andersson, arkitekten bakom Gryning. 

I den ena delen av huset finns kök och vardagsrum. I köket, huset hjärta, får köksön en central roll i hemmet. Den är placerad i rummets mitt och bidrar till ett fint samspel mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet finns öppen spis och stora fönster som vetter ut mot naturen. 

Den stora köksön får en central roll i hemmet.

– Det finns även möjlighet att öppna upp i nock, vilket jag tycker är en riktigt fin detalj som ger en härlig känsla av rymd i rummet, säger Frida Andersson.

Vill du se fler utföranden av Gryning – klicka här.

Den andra änden av huset blir, till skillnad från kök och vardagsrum, en plats att koppla av på. Där ligger hemmets tre sovrum, ett allrum och ett badrum i avskildhet. 

Kommer i tre utföranden 

Gryning är framtaget i tre olika stilar. Först ut är den moderna stilen. Här blir det monokrom färgsättning med fönster, fasadpanel och detaljer i samma röda kulör.

– Det är en modern flirt med det klassiska faluröda, säger Frida Andersson.

Det svarta plåttaket bidrar till den lantliga känslan.

Även plåttaken bidrar till den känslan, menar hon. Samtidigt som detaljer som stora och ospröjsade fönster ger huset en mer modern stil. I den moderna stilen ramas Gryning i av ett skärmtak med en inbyggd sittbänk, en detalj som ger ett fint samspel mellan huset och omgivningen. 

I den industriella stilen får Gryning småspröjsade fönster, värmebehandlad funkispanel och ett svart plåttak som en kontrast till fasaden.

Den tredje stilen är den lantliga. Stilen är skapad med ett mer traditionellt utseende med ljusa och putsade fasader, nätta takfoten och det likformiga fönsterspråket.

Bland olika exteriöra- och interiöra stilar 

I samband med de nya husmodellerna lanseras även tre invändiga stilpaket. Dessa har tagits fram för att man enkelt ska kunna välja den interiöra inredningen med den stil man har valt till sitt hus utvändigt.

– Standard- och tillvalssortimentet finns fortfarande kvar om man vill välja helt fritt bland vårt sortiment. Men de olika stilpaketen: modern, industriell och tradition, finns för att hjälpa våra kunder att sätta rätt stil i sina hem. Sedan kan man ju självklart mixa och matcha fritt, säger Frida Andersson.

Frida Andersson, arkitekten bakom Gryning.

Alla hus från Myresjöhus byggs utifrån planelement, en byggteknik, som innebär att kunden är stora möjligheter att personifiera sitt boende tillsammans med en av deras arkitekter.

Vill du veta mer om Myresjöhus nya husmodeller – läs mer här.

– Det är ju så vi vill att det ska vara. Det ska vara enkelt och det ska finnas många valmöjligheter när man tar steget och bygger ett hus, säger Frida Andersson.