”Härifrån får du in ljus från alla väderstreck”

Många drömmer om att bygga ett eget hus och sätta sin personliga prägel. Den drömmen har Myresjöhus försökt förverkliga och lanserar den nya husmodellen Midnattssol, ett sluttningshus med exteriöra möjligheter. 

Midnattssol i Ocean Living-stil, inspirerad av den amerikanska Östkusten.

I sommar lanserar Myresjöhus flera nya husmodeller. En av dessa är Midnattssol, ett sluttningshus med en boyta på 160 kvadratmeter, med ett enkelt formspråk.

Midnattssol har sin entré på det övre planet. Där blir det öppen planlösning mellan kök, matrum och vardagsrum som länkas samman fint genom en stor köksö. Här finns det gott om plats för avkoppling och socialt umgänge. 

Vill du veta mer om Midnattssol – läs mer här.

– Härifrån får du in ljus från alla fyra väderstreck och utsikt över härliga vyer när man står och lagar mat, berättar Frida Andersson, som designat huset.

I den här änden av huset finns det även möjlighet att skapa ett extra rum för den växande familjen eller öppna upp i ryggåstak. 

I anslutning till allrummet går det att öppna ut mot trädgården.

Nere på sluttningsvåningen så finns husets alla sovrum tillsammans med ett allrum, tvättstuga, badrum samt klädkammare. I allrummet går det att öppna upp mot trädgården och förlänga rummet under de varmare dagarna. 

Välj mellan olika utföranden

Huset kommer i tre olika exteriöra stilar för att man enkelt ska kunna sätta sin personliga prägel. Först ut är stilen Ocean living, som inspirerats av det amerikanska Östkusten, med ljusa och symmetriska faser för att fånga en tidlös känsla. Något som är specifikt för den här stilen är de småspröjsade fönsterna som kombineras med en vitmålad liggande panel.

I vardagsrummet finns gott om plats för avkoppling.

Sedan finns det Moderna stilen, med ett enklare och mer avskalat uttryck. Här bidrar det sammanbundna fönsterspråket på huset baksida till en unik känsla. Husets övervåning har en brun, naturinspirerad färgskala, medan nedervåning blir svart. 

Vill du se fler utföranden av Midnattssol – klicka här.

Den tredje stilen är det Industriella stilen med en svart och monokrom färgsättning.

– Här ville jag visa variation inom den industriella stilen. Därför valde jag att kombinera en stående träpanel med småspröjsade fönster och ett svart plåttak, berättar Frida Andersson.

Bland olika exteriöra – och interiöra stilar

I samband med de nya husmodellerna lanseras även tre invändiga stilpaket. Dessa har tagits fram för att man enkelt ska kunna välja den interiöra inredningen med den stil man har valt till sitt hus utvändigt.

Vill du veta mer om Myresjöhus nya husmodeller – läs mer här.

– Standard- och tillvalssortimentet finns fortfarande kvar om man vill välja helt fritt bland vårt sortiment. Men de olika stilpaketen: modern, industriell och tradition, finns för att hjälpa våra kunder att sätta rätt stil i sina hem. Sedan kan man ju självklart mixa och matcha fritt, säger Frida Andersson.

Frida Andersson, arkitekten bakom Midnattssol.

Alla hus från Myresjöhus byggs utifrån planelement, en byggteknik, som innebär att kunden är stora möjligheter att personifiera sitt boende tillsammans med en av deras arkitekter.

– Det är ju så vi vill att det ska vara. Det ska vara enkelt och det ska finnas många valmöjligheter när man tar steget och bygger ett hus, säger Frida Andersson.