Morgondagg – en stilren villa med många möjligheter

Många drömmer om att bygga ett eget hus och sätta sin personliga prägel. Den drömmen har Myresjöhus försökt förverkliga och lanserar den nya husmodellen Morgondagg, en stilren villa, med exteriöra möjligheter.

Morgondagg, en stilren villa med öppna ytor och ett kubiskt utseende.

Morgondagg, ett tvåplanhus på 198 kvadratmeter, är en av de större husmodellerna som Myresjöhus lanserar under sommaren.

Vill du veta mer om Morgondagg – läs mer här.

I den här modellen präglas entréplanet av vackra vinklar och det uppglasade vardagsrummet som skapar en förlängning av naturen utanför. Går man vidare till den andra änden av huset finner man ett stort kök och tillhörande matplats. 

Generösa glaspartiet och öppningen i bjälklaget i vardagsrummet.

Till skillnad från entréplanet, som är en plats med många gemensamma ytor, är övervåningen en avskild plats. Här finns tre sovrum, två mindre och ett större, ett stort allrum och ett badrum. De två våningarna länkas samman fint, tack vare stora fönsterpartier och öppningen i bjälklaget. 

Välj mellan olika exteriöra stilar

Morgondagg kommer i två gestaltningar. Först ut är den Moderna stilen. I den här stilen har inspirationen hämtats från funktionalismen, en modern tolkning av enkla och avskalade uttrycket. De svarta fasaderna i kombination med fönsterna bidrar också till den nutida tolkningen av funkis-stilen.

– Den danska arkitekturens materialval och fönsterspråk har i den moderna stilen fått prägla designen i det här fallet, berättar Frida Andersson, arkitekten bakom huset.

I den moderna stilen får Morgondagg stående träfasad i svart.

Sedan har huset även tagits fram i den Industriella stilen. Det som sätter stilen för den här stilen är kombinationen av de hårda och svarta industrifönster och takpannorna, som ger kontrast mot den grå och mer råa panelen. 

Vill du se fler utföranden av Morgondagg – klicka här.

Bestäm stilen för huset

I samband med de nya husmodellerna lanseras även tre invändiga stilpaket. Dessa har tagits fram för att man enkelt ska kunna välja den interiöra inredningen med den stil man har valt till sitt hus utvändigt.

– Standard- och tillvalssortimentet finns fortfarande kvar om man vill välja helt fritt bland vårt sortiment. Men de olika stilpaketen: modern, industriell och tradition, finns för att hjälpa våra kunder att sätta rätt stil i sina hem. Sedan kan man ju självklart mixa och matcha fritt, säger Frida Andersson.

Frida Andersson, arkitekten bakom Morgondagg.

Alla hus från Myresjöhus byggs utifrån planelement, en byggteknik, som innebär att kunden är stora möjligheter att personifiera sitt boende tillsammans med en av deras arkitekter.

Vill du veta mer om Myresjöhus nya husmodeller – läs mer här.

– Det är ju så vi vill att det ska vara. Det ska vara enkelt och det ska finnas många valmöjligheter när man tar steget och bygger ett hus, säger Frida Andersson.