Villan för dig som drömmer om ett gårdshus

Många drömmer om att bygga ett eget hus, men vägen dit kan kännas knepig. Det vill Myresjöhus ändra på med hjälp av den nya husmodellen Solstrimma, ett modernt gårdshus, med många exteriöra möjligheter.

Solstrimma i den lantliga exteriören, inspirerad av skånska gårdshus.

En av de nya husmodellerna som Myresjöhus lanserar i sommar är Solstrimma, ett kombinerat 1- och 1,5-planshus, på 180 kvadratmeter. 

Vill du veta mer om Solstrimma – läs mer här.

Tanken bakom huset var att skapa modern tappning av en klassisk Skånelänga, berättar Frida Andersson, arkitekten bakom huset. 

– Det är en stil som för tankarna till gamla skånska gårdshus. Solstrimma berikar med fördel landsbygden med sin ståtlighet, säger hon.

Stora fönsterpartier i vardagsrummet präglar hela hemmet.

Inomhus skapar det högresta innertaket i kök och vardagsrum en känsla av rymd som präglar hela hemmet. I köket finns en köksö som tillsammans med den öppna spisen, skapar ett fint samspel mellan de två rummen. 

Vill du se fler utföranden av Solstrimma – klicka här.

I den andra halvan av huset är som ett 1,5-planshus. På den nedre delen ligger tre av totalt fyra sovrum och ett allrum. Går man en trappa upp, finns det ett master bedroom med tillhörande badrum och allrum.

I den ena delen av huset går det att öppna upp till nock.

Välj mellan exteriöra stilar

Solstrimma har tagits fram i tre olika exteriöra stilar, två lantliga och en industriell stil. I den första lantliga stilen har huset putsade fasader och symmetriskt fönsterspråk, som för tankarna till skånska gårdshus.

I det andra lantliga utförandet, har huset en faluröd färg med vertikal träpanel, inspirerad av smålandsträdgårdar. Huset har även gestaltats i den industriella stilen med grå fasad och ett enkelt rektangulärt formspråk.

Bestäm stilen för huset

I samband med de nya husmodellerna lanseras även tre invändiga stilpaket. Dessa har tagits fram för att man enkelt ska kunna välja den interiöra inredningen med den stil man har valt till sitt hus utvändigt.

Vill du veta mer om Myresjöhus nya husmodeller – läs mer här.

– Standard- och tillvalssortimentet finns fortfarande kvar om man vill välja helt fritt bland vårt sortiment. Men de olika stilpaketen: modern, industriell och tradition, finns för att hjälpa våra kunder att sätta rätt stil i sina hem. Sedan kan man ju självklart mixa och matcha fritt, säger Frida Andersson.

Frida Andersson, arkitekten bakom Solstrimma.

Alla hus från Myresjöhus byggs utifrån planelement, en byggteknik, som innebär att kunden är stora möjligheter att personifiera sitt boende tillsammans med en av deras arkitekter.

– Det är ju så vi vill att det ska vara. Det ska vara enkelt och det ska finnas många valmöjligheter när man tar steget och bygger ett hus, säger Frida Andersson.