Nyckelfärdiga Attefallshus med stora valmöjligheter

Allt fler har upptäckt fördelarna med Attefallshus. Inte minst sedan regeländringen 2020 som tillåter dem att vara 30 kvadratmeter stora. Woodworks by Bergs har ett unikt och anpassningsbart koncept som gör Attefallshuset till något alldeles extra. – Vi har utvecklat ett flertal planlösningsalternativ, allt eftersom vi sett kundernas behov, säger Erik Saverstam.

Ett Attefallshus har blivit en vanlig syn runt om i landet. I mars förra året genomfördes en regeländring som innebar att de bygglovsfria husen får vara 30 kvadratmeter stora, vilket skapar stora möjligheter.

Läs mer om hur du kan köpa ett Attefallshus.

Unikt koncept

Detta är något som Erik Saverstam och hans kollegor på husleverantören Woodworks by Bergs har identifierat. De har tagit fram ett unikt koncept som innebär att Attefallshuset kan anpassas efter de behov som just du har. Husen går att använda som fritidshus, komplementbostad eller exempelvis gästhus på tomten.

Erik Saverstam förklarar närmare.

– Vi säljer nyckelfärdiga Attefallshus i hög standard för åretruntbruk att nyttjas som permanentboende eller gästhus. Vi har fyra hustyper som vi utvecklat ett flertal planlösningsalternativ till, allteftersom vi sett kundernas behov. Hustyperna är tänkta att spegla din huvudbyggnad, oavsett om du har ett hus byggt på 1970-talet eller på senare år kommer du att finna ett hus som matchar i stil, säger han.

De fyra hustyperna är Klassisk, Modern, Hållbar och Framtid. Alla har sin unika stil och utseende, men de har gemensamt att de är anpassningsbara utifrån de förutsättningar som finns. Husen har gedigen trästomme och är isolerade för att kunna användas året om. Badrummen är helkaklade med klinkergolv och golvvärme. Och det smidigaste av allt, de går att använda samma dag som de levereras.

Läs mer om hustyperna här.

Välj mellan olika paket

Det går att välja olika paket när man köper ett hus. Standardpaketet är av hög klass och innefattar allt som behövs, men det går att välja paket med tillval för att få ett skräddarsytt hus. Det finns tre tillvalspaket att välja mellan, Original, Premium och Natur. Läs mer tillvalen är.

En av de mest populära husmodellerna är HÅLLBAR. Det är ett arkitektritat hus med Linaxpanel och Linax trätak. Modellen växte fram utifrån att Woodworks såg en efterfrågan hos sina kunder som de gärna anammade i sitt arbete.

Läs mer om Linax här.

– Vi har sett ett ökat medvetande när det gäller hållbarhet. Vi försöker till exempel att använda trä i så stor utsträckning som det är möjligt, men även andra förnybara material. Vår hustyp som heter just HÅLLBAR är det mest efterfrågade huset. HÅLLBAR har fasad och trätak i Linax vilket är både snyggt, formbeständigt och har lågt behov av underhåll. HÅLLBAR smälter in extra bra på naturtomter eller i skärgårdsmiljö, Erik Saverstam.

Woodworks by Bergs fyra Attefallshusmodeller:

HÅLLBAR

Ett hus som är anpassat för att vara hållbart och ha lågt underhåll. Har Linaxpanel och Linax trätak. Läs mer om Hållbar här.

MODERN

Denna modell sticker ut med sina nytänkande design. Läs mer om Modern här.

KLASSISK

Denna modell har klassiskt svensk design och smälter in i omgivningen med sitt naturliga utseende. Läs mer om Klassisk här.

FRAMTID

Det moderna och klassiska i ett hus. Det är den första modellen som Woodworks by Bergs tog fram och är väldigt populärt. Modellen har en låst planlösning, läs mer om Framtid här och planlösningen här.

FAKTA: Detta ingår om du köper ett Attefallshus från Woodworks by Bergs

  • Slutmontering av huset på plats
  • Komplett målning invändigt och utvändigt
  • Invändig el och VA med smidig anslutning
  • Komplett badrum och kök med hög standard