Höj värdet på huset med rätt garageport

Att välja garageport till huset är viktigt, framförallt då rätt port kan få ditt hus att sticka ut. Backa ut på gatan och se på garaget som en enhet tillsammans med huset – sedan kan du välja port. – Tänk matchning i sin helhet, säger Roger Sigrén, på Garageportexperten.

Roger Sigrén och Maria Borg har stor erfarenhet av garageportar tack vare sina jobb på Garageportexperten. De har sett hur garageportar har gått ifrån bara vara en dörr till garaget till designprodukter som är en viktig del av huset.

Boka ett gratis hembesök från Garageportexperten.

Detaljer som design, färgval och snickeridetaljer kan vara avgörande för hur slutresultatet blir. En vacker port- och dörrlösning gör att huset står ut estetiskt gentemot andra hus i närheten. Men det finns saker att tänka på, Maria Borg beskriver att vissa ibland går i ”den vita fällan”. Hon förklarar närmare.

– Det finns oändliga mängder av vitt och de olika standardfärgerna skiljer sig väldigt mycket åt. Om huset har en vit nyans och garageporten en annan blir tydligare än om man valt att matcha grönt och rött. Resultatet blir att helt nya ytor ser smutsiga och missfärgade ut, förklarar Maria Borg.

Rätt design för ditt hus – se olika modeller av garageportar här.

Planera och tänk till

För att inte landa fel i slutresultatet, oavsett färgval, är planeringen viktig. Att ta ett steg tillbaka och se garageporten som en entré till huset snarare än en port till garaget är en nyckel till ett bra resultat. Garageportexperten har ett stort antal olika modeller med olika färgval, allt för att det ska passa till olika sorters hus.

En välkommande och lyckad entré förstärker ofta husets karaktär, oavsett om valet faller på en modern, klassisk, lantlig, minimalistisk eller annan stil.

Expertens tips inför portköpet.

– Våga satsa på en lantlig stil om du bor på en hästgård. Har du ett slätputsat hus med aluminiumbeklädda fönster så varför inte ta den släta porten i samma kulör som fönster och dörr. Det finns alternativ på marknaden idag, säger Roger Sigrén och fortsätter.

– Men tänk på helheten, en garageport byter man kanske bara en gång under tiden man bor i huset.

Fakta: Detta är Garageportexperten

Garageportexperten har närmare 50 butiker runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Med de senaste och bästa produkterna från Sveriges och världens ledande tillverkare. Sedan starten 1995 har de sålt och monterat fler än 200 000 garageportar i hela landet.

Boka ett gratis hembesök från Garageportexperten så får du din port mätt och hjälp med vilken port som passar ditt hus bäst utifrån de behov du har för ditt garage och stilen på ditt hus – klicka här.