Gör om carporten till ett garage: ”Säkrare”

Saknar du ett garage? Gör om din carport. Det gjorde Kristina och hennes familj.  – Nu har vi en betydligt säkrare förvaring inte bara för bilarna utan även cyklar och annat plock står tryggare, säger Kristina.

Tina och hennes man framför deras nya garage.

Både garage och carport har såklart sina unika fördelar, man för Kristna var fördelarna med ett garage klart fler. Hon beskriver känslan av att kunna sätta sig i en uppvärmd bild när det är kallt ute. Eller att slippa borsta bort all snö från bilen.

– Sedan är det snyggare med ett garage också, tillägger hon.

Hitta rätt garageport hos Garageportexperten – klicka här.

Gör om carporten till ett garage och få säkrare förvaring. Här ser du Tinas uppfart innan ombyggnaden.

Vad behövs?

Det finns olika sätt att bygga att bygga ett garage och vad som är bäst skiljer sig beroende hur det ska användas. För Kristina och hennes familj som har ett stort förvaringsbehov var det självklart med ett isolerat garage. Med erfarenheten från sitt tidigare boende hade de en bra bild av vad för sorts garage de ville ha.

– Vi kontaktade först en byggare för att komma överens om hur det skulle se ut och därefter kontaktade vi Garageportexperten i Linköping för att resonera om hur stor port vi skulle ha. Till exempel om vi skulle ha två portar alternativt en stor port, förklarar Kristina.

Rätt design för ditt hus – se olika modeller av garageportar här.

Garageportexperten hjälpte till med att hitta rätt port till garaget.

Rätt port

Till slut föll deras val på en stor garageport. Det finns garageportar i många stilar, men det är viktigt att hitta en port som matchar husets utseende. Beroende på vilket material huset är byggt i eller vilken period det är byggt finns det olika designar. Kristina valde vad hon beskriver som en ”gigantisk” garageport.

– ­Garaget är vitt och porten är en sex meter stor svart port, det blev väldigt bra eftersom alla husets dörrar också är svarta. Vi är så nöjda, förklarar hon.

Hon beskriver processen som väldigt smidig. När byggbolaget hade färdigställt garaget och gjort plats för porten kom Garageportexperten och monterade porten.

Boka ett hembesök från Garageportexperten – klicka här.

Fördelar med ett garage:

  • Bilen är varm och frostfri vintertid.
  • Du kan ha utrymme för verktyg och arbetsyta
  • Utrymme för en hobby oavsett om det är målning, cycklar, längdskidor, blommor eller motorcycklar
  • Plats för förvaring på ett säkert och tryggt sätt