Flexibelt och slitstarkt golv för alla hem

Med linoleumgolven Marmoleum tar golvtillverkaren Forbo nya kliv med vad som beskrivs som världens mest miljövänliga golv. Linoleum är ett slitstarkt och tåligt golv som funnits i svenska hem i över hundra år, men är samtidigt ett av de mest moderna golven på marknaden.

Golvtillverkaren Forbo är världsledande när det kommer till linoleumgolv. Forbo såg dagens ljus redan 1896 och startade tillverkning i värmländska Forshaga, då under namnet Linoleum AB Forshaga. Än i dag, drygt 120 år senare, arbetar företaget med tillverkning av det slitstarka, miljövänliga och flexibla golvmaterialet.

Hitta ditt golv och läs mer om Forbos linoleumgolv hos Bygghemma.se – klicka här.

Forbos linoleum består till 97 procent av naturliga råvaror som linolja, harts och trämjöl. Förutom att 72 procent av innehållet också är förnyelsebart så är det dessutom koldioxidneutralt då råvarorna binder mer koldioxid än som släpps ut vid tillverkningen.

Populärt under många år

Linoleumgolv växte i popularitet under 1940- och 1950-talet, mycket tack vare tåligheten, flexibiliteten och kreativiteten med ett stort urval av färg och mönster. Genom åren har golvet fortsatt varit aktuellt och än i dag är linoleum ett populärt val bland miljö-och designmedvetna svenskar. Möjligheterna med färg, mönster och kreativa lösningar gör att golvet fungerar i olika miljöer, allt från köket i fritidshuset till sovrummet i villan.

Finns i tre olika varianter

Forbos linoleumserie Marmoleum finns i tre olika varianter: platta som klickas ihop, platta som limmas och den traditionella mattan som limmas. Alla har sina unika fördelar och gör att det finns en Marmoleum-lösning oavsett vilka förutsättningar just du har.

Se de olika golvvarianterna – läs mer här.

Det är enkelt att lägga in hemma. Med Marmoleum Click klickar du enkelt ihop golvet likt ett pussel och du har friheten att välja mellan ett stort antal färger och mönster. Marmoleum Modular innebär att du limmar plattorna mot golvet. Den mest klassiska varianten är Marmoleum matta där golvet rullas på plats och limmas – det finns över 200 varianter av mönster och färger att välja mellan.

Unika lösningar

Marmoleum-serien präglas av hög kvalitet, moderna lösningar och hållbarhet. Ett bra exempel på detta är färgen Marmoleum Cocoa, där kakaoskal från en chokladfabrik använts för att få en naturlig produkt med ett naturlig utseende.

Hitta ditt golv och läs mer om Forbos linoleumgolv hos Bygghemma.se – klicka här. 

FAKTA: Forbo

Forbo är fortfarande världsledande på linoleum och är i dag en del av Forbokoncernen med säte i Schweiz.