Svårt att hitta rätt husmodell? Rita din egen hos Mellby Hus

Vill du bygga ett hus och själv bestämma hur det ska se ut? Nu kan du rita ditt eget hus i 3D, utforma planlösning och möblera det via dator, telefon eller platta. Det bästa är att du hela tiden kan se priset för byggnaden och montage direkt i appen.

I appen iArchitect ritar du ditt hus från grunden och ser pris direkt.

Mellby Hus är husleverantören som bestämde sig för att låta kunderna få utforma sina egna hus. Ritprogrammet iArchitect är nu klart och beskrivs som ett världsunikt system för att skapa sitt drömboende.

Vill du rita ditt drömhus och se vad det kostar? Läs mer här.

– Vi upplever att dagens husköpare vill utforma sina hus efter egna önskemål. Alla tomter ser olika ut och har olika förutsättningar. Smak, önskemål och behov kopplat till boendet skiljer sig också mycket. Våra kunder gillar att de kan skapa fritt och kan ta fram ett boende som passar dem, säger Fredrik Sahlberg, VD på Mellby Hus.

Så går du tillväga 

Ritprogrammet iArchitect är gratis och finns att ladda ner där du hittar appar. Du kan även gå in via Mellby Hus hemsida och använda systemet genom att klicka på ”rita eget”.

Mellby Hus blocksystem gör det möjligt att skapa ditt drömhus, precis som du vill ha det. Byggsystemet är som lego där standardiserade väggblock går att kombinera till miljontals unika byggnader. Rita upp ditt hus, addera fönster och dörrar och placera dem där du vill. Du har frihet att skapa din egen planlösning och möblera i programmet för att se så att allt får plats.

Klicka här om du vill veta mer om Mellby Hus.

När du känner att du vill visa upp ditt projekt eller se slutresultatet tar du fram appen i surfplattan eller telefonen och trycker på AR-knappen. Genom kameran kan du nu uppleva hur huset kommer att se ut, på den plats där det är tänkt. Det ger dig en bra överblick, samtidigt som du kan prova dig fram tills du känner dig nöjd.

Med AR-funktionen i appen kan du uppleva huset både utifrån och inifrån. Invändigt kan du gå runt i det och uppleva rummen som du ritat och se utsikten från tomten genom fönstren.

Finns pengar att spara 

När du är klar med ditt hus kan du direkt i appen skicka in en offertförfrågan till Mellby Hus. Därefter hjälper deras säljare dig vidare med det som behövs för att du ska få en lyckad husbyggnation och ett vackert hem.

Byggsystemet gör att du kan utforma ditt drömhus utan att varje hus behöver konstrueras om på nytt. Detta ihop med Mellby Hus digitala arbetssätt resulterar i ett betydligt billigare hus. Endast material från ledande varumärken används, samtidigt som Mellby Hus lämnar marknadens bästa garantier.

Intresserad av att skapa ditt drömhus? Börja rita här.