Maxa bostadssöket: lär dig 7 nya funktioner i Hemnet-appen!

Hemnet-appen används för att leta bostad, jämföra priser, bli inspirerad eller bara slösurfa. Appen förenklar letandet, är rolig att använda och hjälper dig att få ut det mesta av ditt bostadssök. Vill du bli Sveriges bästa bostadsletare? Då kommer du att älska de här funktionerna.

1. Från lista till karta.

När du söker bostäder i appen får du sökresultatet i en lista men du kanske vill veta läget direkt? Klicka på knappen ”Karta” så ser du exakt var drömbostaden ligger.

2. Skräddarsy kartvyn.

Platsmarkören, den där lilla piggen som visar objektet på kartan, visar normalt objektspriset. Vill du hellre se antal rum, boarea eller visningstid, går det att ändra under kartval. Helt efter dina preferenser!

3. Släpp loss barnasinnet och rita i appen!

Du kan bli ännu mer precis med vilket område du vill söka i. Vill du ha sommarställe vid en viss sjö? Vill du bo i samma kvarter som bästisen? Ringa in ditt sökområde direkt på kartan, precis som du skulle med en krita.

4. Bankkalkylen – lämna inget åt slumpen!

Vad händer om budgivningen drar iväg, om räntan höjs eller om du vill gå in med en högre kontantinsats? Vill du ha full koll på siffrorna kring ditt köp? Tur att det finns bankkalkyler som räknar ut allt åt dig på varje objektsida. Välj bara din favoritbank och låt appen sköta alla siffror åt dig.

5. Vilse på väg till visningen?

Öppna kartan på objektsidan och klicka på “Min position”-knappen i nedre vänstra hörnet. Nu ser du din nuvarande plats på samma karta. Supersmart om du behöver lite hjälp att hitta till ditt nya drömhem.

6. För den ivrige – scrolla bland bilder på objektsidan

Föreställ dig att du vill ha koll på storlek, antal rum, avgift, pris OCH vill se alla objektsbilder. Nu kan du scrolla bland bilderna direkt på objektsidan. Det är bara att swipa höger och vänster tills du fastnar för något du gillar. Vill du se bilderna i fullskärm istället? Klicka på bilderna för att hamna i gallerivyn.

7. För iOS: Snabbmeny för snabba fingrar

Tryck och håll in ett objekt på resultatlistan för att se snabbmenyn. Här kan du välja att spara objektet, se alla bilder eller visa objektet på kartan – direkt från listvyn! Har du en mobil med Force Touch är det bara att trycka lite hårdare på skärmen.

Det här var några knep som kan göra dig till en riktig haj i jakten på din nästa bostad. Har du synpunkter på funktionerna, eller rentav tips på hur vi kan förbättra apparna ännu mer? Maila din feedback till [email protected]! Appen finns tillgänglig i AppStore och Google Play.