Få ett hälsosammare inomhusklimat med en luftrenare

Dålig inomhusluft kan orsaka både huvudvärk och trötthet. Det kan även påverka din hud och hår. Med en luftrenare får du ett hälsosammare inomhusklimat som rengörs från pollen, virus och bakterier – vilket gör det lättare att hålla sig frisk.

Luft fri från virus, bakterier och pollen

Man tänker kanske inte så mycket på att luften inomhus förorenas, men luft och ytor kan innehålla miljoner av influensapartiklar. Till skillnad från ytor, som lätt kan rengöras, är det en större utmaning med luften du andas in. Med en luftrenare kan du få bort även de minsta mikroberna i luften, och du minskar på luftburna bakterier. Detta involverar inte bara förkylningar och influensa utan också damm, pollen, mögelsporer, djurmjäll och rökpartiklar. En luftrenare i sig kommer självklart inte att kunna ersätta en allmänt god renhållning i hemmet, men minskar mängden suspenderade partiklar.

Här kan du läsa mer om hur du undviker torr luft.

Om du exempelvis besväras av pollen och allergier kan du göra ditt sovrum allergifritt. Om du bara vill ha en luftrenare bör den placeras i sovrummet, då det är ett av de rum du tillbringar mest tid i och en plats där du ska kunna sova så bra som möjligt. Vid vanlig vädring kommer pollen och dammpartiklar också att släppas in, medan luftrenaren ger en renare och friskare luft.

Förorenad inomhusluft

Luften inomhus är betydligt mer förorenad än vad många tror – ibland mer än luften utomhus. Dålig luft kan ge huvudvärk, trötthet och torr, kliande hud. Med en luftrenare får du ett hälsosammare och fräschare inomhusklimat. Den instängda luften byts istället ut mot ny och frisk luft, fri från bakterier som kan göra dig sjuk.

På vintern när temperaturen sjunker, är luften oftast en ännu större utmaning. Här kan du läsa mer om hur du undviker torr luft.

Detta är Airthings

Undrar du hur luftkvaliteten är i ditt hem? Och har du verkligen tänkt på vad luften vi andas består av? Du tillbringar 90% av din tid inomhus, och luften där kan ofta vara minst lika förorenad utomhus. Med Airthings får du en översikt över luftkvaliteten i ditt hem samt en detaljerad inblick i temperaturer, luftfuktighet, lufttryck och radon. I 2019 utsågs Airthings till en av de 100 bästa uppfinningarna av TIME Magazine.

Läs mer om Airthings här.

Advertisement