5 tips: Så annonserar du på Hemnet

När du ska annonsera en bostad på Hemnet är det viktigt att välja rätt annonspaket. Här har vi samlat flera smarta tips för att du ska få så stor synlighet som möjligt.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

1. Hitta rätt mäklare

Det första du behöver göra när du ska sälja din bostad är att hitta och anlita en fastighetsmäklare. För att välja rätt mäklare till just din försäljning kan du ta hjälp av vår mäklarguide Sök mäklare, där du enkelt kan jämföra lokala mäklare i ditt område. Därefter har du möjlighet att påbörja din annonsering på Hemnet.

2. Lägg ut din bostad som kommande försäljning

Vill du testa marknaden innan du går till försäljning med din bostad? På Hemnet kan du lägga upp din bostad som en kommande försäljning. Det är ett bra alternativ för dig som inte bestämt dig för när du vill sälja eller vill ha lite mer tid. Det gör att du kan få ut din annons snabbt och se hur stort intresset för din bostad är. Välj sedan när du vill gå till salu och hamna högst upp i listan – utan extra kostnader och med nollställd statistik.

3. Återpublicera kostnadsfritt med Hemnet Premium

När du ska sälja din bostad kan du välja mellan tre olika annonspaket. Vilket paket du väljer påverkar din synlighet på Hemnet. Vid köp av Hemnet Premium ingår alltid återpublicering kostnadsfritt, vilket är en trygghet om din försäljning tar längre tid än väntat. Din annons får då en andra chans utan att du behöver betala annonskostnaden igen och du kan förnya annonsen ett obegränsat antal gånger. Läs mer om Hemnets annonspaket här.

4. Betala annonsen senare

När du valt annonspaket väljer du hur och när du vill betala för din annons. För att göra din betalning så smidig som möjligt, rekommenderar vi att välja betalsätt via Klarna. Då kan du välja när du vill betala för din annons – direkt, efter 30 dagar eller dela upp betalningen. Eftersom en bostad i genomsnitt säljs inom ett par veckor från att annonsen publicerats på Hemnet, innebär det att du med hög sannolikhet inte behöver betala förrän din bostad är såld.

5. Gör avdrag för din annonskostnad

Du som sålt en bostad har möjlighet att göra avdrag för kostnader som uppstått i samband med din försäljning. Utöver mäklarens arvode får du även göra avdrag för din Hemnet-annons. Spara därför kvitto eller faktura så att du har dessa till hands när det är dags att deklarera din försäljning. Mer information kring detta och vilka övriga förbättringskostnader som är avdragsgilla i samband med en försäljning kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida.

Här kan du läsa mer om våra annonspaket och hur du annonserar på Hemnet.