60-talsfavorit i repris

Eden_800px

Foto: Emma Priwin

Om du samlade porslin på 1960-talet, eller har en förkärlek för den eran idag, då är chansen stor att du har Rörstrandsserien Eden som favorit. Och det är du inte ensam om. Lagom till sitt 290-årsjubileum gick porslinstillverkaren ut med en omröstning där svenskarna fick säga sitt – vilket av tolv retromönster skulle man helst se åter i produktion? Sigrid Richters designklassiker Eden stod som solklar vinnare och från och med april i år kommer servisen åter att finnas i butik.

Den klassiska dekoren med ett kluvet äpple kommer att pryda skålar, en mugg, tallrikar, en burk med lock samt servetter. För att den ska hålla bättre, och för att skilja ut den från originalet från 1960-talet, kommer den nu att tillverkas i i fältspat istället för flintgods.

Läs mer om Rörstrand och Eden

Text: Hemnet-redaktionen