Duka för sommarens alla fester!

Äntligen värme! Sommaren närmar sig och kalas, fester och högtider med den. Royal Design tipsar här om hur du fixar finaste dukningen.

Kalas och fikastunder

Nu närmar sig verkligen värmen med stormsteg och den för ju ofta med sig mängder av härliga kalas och fikastunder utomhus. Duka gärna upp fikat under ett stort träd för att få skön skugga. Det är superfint att mixa olika porslinsserier, men håll dukningen i en och samma färgton för att skapa en enhetlig känsla. Det blå porslinet är trendigare än någonsin, då vi just nu fångar upp mycket inspiration från havet på både modet och i inredningen. Det är en stilsäker färg som säkerligen kommer hålla i många år framöver. Vill du hänga hemma på tomten istället? Här kan du läsa mer om hur du planerar för finaste uteplatsen och balkongen.

SommaraDukning

Rörstrand klassiker i blått och vitt. Ostindia, Mon Amie och Swedish Grace – också perfekta som bröllops- och studentpresent!

Picknick i det gröna

Att slappa i det gröna gräset med vänner och familj hör väl sommaren till? Packa fikakorgen med något smarrigt att äta, tallrikar, bestick, muggar och en stor termos med kaffe, så klarar ni er i många timmar på picknicken.

Picknick

Ingen picknick utan termoskaffe, här i Steltons Classic Termoskanna. De färgglada muggarna och tallrikarna kommer från Arabias serie Koko.

Bjud på en energiboost

Under varma sommardagar passar det bra att få i sig mumsiga frukt- och grönsakssmoothies. Färgerna blir otroligt vackra men framförallt blir detta en riktig svalkande energiboost, som kroppen gärna vill ha under soliga dagar. Servera smoothien i stora glas eller varför också inte några i mindre glas, så kan man smaka och ta del av flera olika smaker. Tilltugget blir såklart färsk frukt på små fat.

Tilltugg

Future glas i olika storlekar från Holmegaard. Mixa stora glas med små, säljs i 4-pack respektive 6-pack.

Skärgårdsinspirerat

Sommar och sol förknippar många med skärgården. Även om du inte befinner dig vid havet är det ju så vackert att duka upp i det blå temat. För att få till den där skärgårdskänslan – duka upp med vackra handgjorda blå och vita tallrikar i keramik på ett rustikt träbord. Linneservetter i randigt mönster och ljuslyktor på bordet är ett måste för att skapa en skärgårdsinspirerande dukning!

Skargardsinspiration

Solid tallrikar i havets färgtoner och Elegant bestick, glas och ljuslyktor, allt från House Doctor.

Dekorera i olika höjder

Ett enkelt tips när det gäller bordsdekorationen: duka i olika höjder! Placera gärna en stor vas i mitten av bordet med en bukett blommor i. Gör den till den högsta punkten på bordet och arbeta sedan med lägre höjder på sidorna, som till exempel ljuslyktor, skålar och ljusstakar. Så här skapar du liv i bordsdekorationen och känslan blir så mycket bättre, jämfört om det hade varit exakt samma höjder på all dekoration då det lätt kan kännas platt och tråkigt.

Ett annat tips är att ha buketten som en riktlinje när det kommer till färgsättningen på den övriga bordsdekorationen – enhetligt och snyggt!

Bordsdekoration-2

Hammershøi vas från Kähler, ljuslyktor och dessertskålar från iittalas populära serier Kivi och Kastehelmi och Carat Ljusstake från Orrefors. Matbordet heter Milo och kommer från Decotique.

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler och inredning för hela hemmet. Här hittar du årets inneprylar till säsongens uterum, perfekta presenter och massor av härlig design!