Fyra färgsättningar till jul

Vilken färgsättning kör du på juldekorationen i år – den klassiska röda och vita eller kanske trendigt blått? Royal Design tipsar om fyra olika färgsättningar som fungerar fint till julen.

Blått med mässings- och silverdetaljer

Den blåa färgen har figurerat överallt hela hösten på massor med möbler och detaljer, och har du också hakat på den trenden och kanske infört en blå trendig soffa? Kör då på en blå jul, och välj till två metaller som passar fint att ha ihop då den ena är en kall metall och den andra en varm metall – nämligen silver och mässing. Denna kombo ger en lyxig julkänsla som känns väldigt trendig just nu.

Ljuslykta i krom från Herstal. Soffa från Normann Copenhagen. Blå kudde från Lidby Living. Guldig kudde från Day Home. Mässingsljuslykta från Skultuna. Kotte från Lene Bjerre. Mässingsljusstake från Buster + Punch. Soffbord från OX Denmarq. Julkula från Lyngby Porcelæn. Julgransfot från Lene Bjerre. Adventsstjärna från Watt & Weke. Klicka här för att komma till produkterna inom blått med mässings- och silverdetaljer.

Grönt och vinrött med silverdetaljer

Om du inte riktigt känner för att använda dig av den klarröda färgen till juldekorationen, så är en vinröd accentfärg ett ypperligt alternativ att välja. Färgen passar också fint ihop med mörkgrönt och detaljer i silver. Du kanske redan har en soffa eller ett marmorbord i den gröna färgen, då är det bara att addera vinröda och silverdetaljer till rummet.

Kom ihåg att välja några detaljer som är typiskt jul – som en julgran, hjort eller julstjärna för att skapa en julkänsla.

Pläd från Lexington. Pendel från Bsweden. Soffa från House Doctor. Kudde från EMU. Soffbord från Decotique. Ljusstake från Georg Jensen. Vas från Bloomingville. Hjort från Broste Copenhagen. Julgran från Skagerak. Julgranskula från Lene Bjerre. Klicka här för att komma till produkterna inom grönt och vinrött med silverdetaljer.

Svart och grått med koppardetaljer

Har du en modern stil hemma med svarta och gråa detaljer? Då kan det vara snyggt att fortsätta att köra på det spåret men att ta in dekoration som passar fint till julen – som till exempel en adventsstjärna i grått, svart dekorationsjulgran och grå rådjurskudde. Men att endast köra på svarta och gråa detaljer kan kännas kallt och omysigt, ta därför in några koppardetaljer för att mjuka upp känslan i rummet och på så sätt få till en julkänsla.

Ta in flera plädar i svart och grått i olika mönster, och placera ut i soffan eller lägga i en korg bredvid för att ha nära till hands när det är kyligt.

Soffa från Decotique. Mönstrad kudde från House Doctor. Rådjurskudde från Bloomingville. Hjorthuvud från Lene Bjerre. Ornament Ängel från Bloomingville. Soffbord från Department. Ornament Hjärta från Bloomingville. Oljelampa från Klong. Julgran från Bloomingville. Julstjärna från House Doctor. Plädar från Klippan Yllefabrik. Klicka här för att komma till produkterna inom svart och grått med koppardetaljer.

Rött och vitt med mässingsdetaljer

En färgsättning som vi oftast förknippar med julen och som är mycket populär i många hem under dessa tider – är det klassiska röd/vita. Den vita färgen får oss att tänka på snön som ligger som ett täcke utanför och den röda färgen ger en mysig och varm känsla till rummet. Lägg sedan till några detaljer i mässing som blir pricken över i:t till dessa två färger.

Ett tips är att placera en röd kudde eller pläd i soffan så har du skapat en fin och julig soffa.

Soffa från Decotique. Kudde från Lidby Living. Ljuslyktor från Skultuna. Rådjur från Bloomingville. Soffbord från Petite Friture. Jultomte från Kay Bojesen. Ljusstakar från Skultuna. Adventsljusstake från SMD Design. Julkockor från Holmegaard. Julgran från Bloomingville. Julstjärna från Watt & Weke. Klicka här för att komma till produkterna inom rött och vitt med mässingsdetaljer.

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!