Snygga och smarta förvaringslösningar – 7 tips!

Snart ringer vi in det nya året och vad passar bättre än att komma ordentligt iordning inför 2017? RoyalDesign.se tipsar här om några smarta förvaringslösningar – som dessutom är snygga!

”Bygg ihop” en egen möbel

Har du en väggyta som är svår att hitta en förvaringsmöbel till med rätta måttet – då är dessa kvadratiska boxar som man fäster på väggen helt perfekta att använda sig av. Du kan själv skapa och bygga ihop en egen möbel med alla dessa boxar som finns både i olika färger och storlekar. Det blir en unik förvaringsmöbel som ingen annan har och som går att få i precis de mått man önskar sig.

rd52_1
Här hittar du boxar från By Lassen.

Ordning och reda i badrummet

Ligger det småsaker i badrumsskåpen som behöver organiseras? Då passar det perfekt med förvaring som är genomskinlig så du lätt ser vad som ligger i förvaringslådorna. Intrycket blir också snyggt och enhetligt när man kör på en och samma stil på all förvaring i badrummet.

rd52_2
Läs mer om förvaring i badrummet och askarna från Nomess Copenhagen.

Förvaringskorg med många användningsområden

Förvaring som fungerar till massor med olika saker är ett stort plus och du kommer garanterat att alltid ha användning för den till något. Som här – en korg som förvaring för toalettrullar ståendes bredvid toaletten eller välj till en tvättpåse till den större korgen och så har du en tvättkorg.

rd52_3
Korgar, tvättpåse & planteringssäck från Korbo.

Eller sätt dit en planteringssäck så fungerar korgen som en fin och praktisk kruka med handtag som är lätt att flytta på

rd52_4
Läs mer om korgarna från Korbo.

Möbel som kan placeras fritt i rummet

Här kommer även en möbel som man kan använda på olika sätt. Det är en steghylla som går att luta mot väggen men som också går att placera fritt i rummet om man placeras minst 3 stycken bredvid varandra och sedan 3 stycken lutandes åt andra hållet så de står rygg mot rygg med varandra. Då fungerar den som till exempel rumsavdelare och samtidigt som det är bra förvaring också.

rd52_5

rd52_6
Läs mer om fristående förvaring. Hylla från Swedese.

Förvaring till barnrummet

Se över vad för slags förvaring som behövs beroende på vad för leksaker som barnet gillar att leka med. Lego och andra småprylar förvaras bäst i lådor med lock – som kan förvaras under sängen, i en hylla eller direkt på golvet. Ett tips är också att fästa en bild på varje förvaringslåda på vad som ska ligga i den – till exempel en bild på en bil, lego eller dockkläder. På så sätt får barnet det lättare att hålla allt i ordning.

rd52_7
Mer tips om barnrumsförvaring här! Förvaringslådor från Room Copenhagen.

Sideboard & tv-bänk

Bara för att den här möbeln kallas tv-bänk/mediabänk så betyder inte det att den endast är till för tv:n, utan denna är även fin att ha som ett lågt sideboard. Passar väldigt bra att placera framför ett lågt fönster eller bredvid en soffa eller fåtölj – då den också kan agera som ett avlastningsbord för kaffekoppen.

rd52_8
Läs mer om tv-bänkar och sideboards.

Serveringsvagn på hjul

En nätt och liten serveringsvagn som har hjul fungerar alldeles utmärkt att flytta runt på och den får oftast plats i alla rum just för att den är så liten. På den kan det ställas lite vad som – prydnadssaker, vinglas, tidningar eller så fungerar den just som en serveringsvagn när det ska serveras fika.

rd52_9
Läs mer om drink- och serveringsvagnar.

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!