Ett badrum – fyra stilar

Grafiskt, romantiskt, naturinspirerat eller lyxigt – hur inreder du ditt badrum? RoyalDesign.se tipsar här om 4 olika stilar att piffa badrummet med.

Grafiskt

Känns badrummet livlöst och tråkigt? Det är superenkelt att pigga upp det med härliga mönster och lite färg på textilier och detaljer. Ett duschdraperi kan nästan bli som en läcker fondvägg mitt i rummet, och välj en mönstrad toaborste istället för den vanliga vita toalettborsten så har du redan lyft badrummet ett par snäpp.

1[1]
Tvättkorg och duschdraperi från Ferm Living. Handduk från Marimekko. Toalettborste från Bloomingville. Necessär från Finlayson.

Romantiskt

Vill du ha en mjukare, lite gulligare känsla i badrummet passar den romantiska stilen perfekt! Blommiga mönster på både handdukar och detaljer är helt rätt och rosa och grönt är fina accentfärger till denna stil – antingen var för sig eller tillsammans. Sätt gärna också en snittblomma i en liten vas och ställ på handfatet!

2[1]
Handduk från Odd Molly. Skönhetsprodukter från Rituals. Ljuslykta från Holmegaard. Necessär från Carolina Gynning. Vas från Born in Sweden. Tvålpump från Lene Bjerre.

Naturinspirerat

Vill du ha en varm och skön känsla i badrummet, utan att göra någon större renovering – ta in trä och naturmaterial i inredningen! Det kan t.ex. vara en handdukshängare eller toapappershållare i trä och läder, eller en tvättkorg i pilträ. Det här är material som ger en ombonad och värmande känsla. Ett duschdraperi med naturmotiv får in lite skogskänsla i rummet och blir pricken över i:et!

3
Tvålpump från House Doctor. Tvättkorg från Broste Copenhagen. Duschdraperi från Marimekko. Klädhängare och toalettrullehållare från By Wirth. Doftspridare från Skandinavisk.

Lyxigt

Vill du att varje besök i badrummet ska kännas så där härligt lyxigt, som på hotell? Då är fina burkar och flaskor till hudvårdsprodukterna ett måste att ha på badrumshyllan, som såklart ska få stå synliga. En fluffig morgonrock att ta på sig medan man gör sig i ordning ger en riktig hotellkänsla. Sedan får du förstås inte glömma de där små detaljerna som gör så mycket – doftljus, en bukett snittblommor och en snygg toalettborste i mässing!

4[1]
Hand Balm, Body Balm och Parfym från Löwengrip Care & Color. Badrock från New Port. Toalettborste från Bloomingville. Doftljus från Voluspa. Vas från Klong.
Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!