Bli ett flyttproffs!

Att flytta till en ny bostad kan innebära en nystart, men också onödig stress och frustration. Svensk Adressändring har samlat de fem bästa tipsen för en fridfull flytt!

1. Rensa och tjäna en peng

När du ska flytta är det ett ypperligt tillfälle att ta tag i den där ”allt möjligt-lådan”, rensa källarförrådet och andra lite röriga grejer som du länge har skjutit upp. Nu kan du äntligen slänga det som inte längre är användbart – men släng inte allt! Tänk på att du kan passa på att skänka gamla kläder eller möbler till välgörenhet, alternativt lägga ut en annons på olika försäljningssidor via sociala medier och faktiskt tjäna en peng. Det kan ju innebära ett steg närmare den där nya soffan du länge drömt om.

rensa
Rensa och lägg ut som säljes eller bortskänkes – i god tid!

2. Packa som ett proffs

Hur du ska packa kan vara ett av de svåraste momenten under en flytt. Tänk på att du smart kan kombinera dina saker när du packar och på så sätt minska antalet flyttkartonger. Ett exempel på detta kan vara att packa ditt porslin och glas i handdukar eller strumpor. Ett annat tips kan vara att packa dina böcker i resväskor och då rulla ut väskan, istället för att behöva bära på en tung låda. Men glöm dock inte att märka dina kartonger med dess innehåll för att undvika förvirring när du ska packa upp igen.

3. Flytta inte utan din post

När du flyttar är det ju en självklarhet att göra en adressändring, men något som ibland glöms bort är eftersändningen. Tänk dig att du flyttar till ett nytt boende, men du får den gamla ägarens post stup i kvarten. Både irriterande för den nya ägaren, men också oroande för dig att gå miste om viktig post. Så för att undvika arga meddelanden från den som får din post och säkerställa att din post faktiskt når dig – kom ihåg eftersändningen.

post
Glöm inte att adressändra!

4. Flyttfirma eller flyttmiddag?

Ett viktigt beslut i flytten är frågan kring om du ska anlita flyttfirma eller inte. Har du ett litet hushåll så kan du med fördel ta hjälp av dina vänner och kombinera med en trevlig middag som tack. Om du väljer att anlita en flyttfirma rekommenderas att du lägger några minuter på att söka runt på nätet och fråga runt bland vänner för att ta del av andras erfarenheter och recensioner innan du tar ett beslut. Allt för att du inte ska få en oseriös och dyr firma på kroken.

flytt
Flytta själv eller flyttfirma? Det finns för- och nackdelar med båda. Läs på ordentligt!

5. Flytta avtal

Kolla upp dina avtal för försäkringar, el och annat i god tid innan du flyttar. Du vill inte sakna el eller stå utan viktiga avtal den dagen du flyttar. Det är även ett utmärkt tillfälle för att se över om det är något du vill avsluta eller ändra abonnemangsform på. Tänk på att det oftast är tre månaders uppsägningstid, så var ute i god tid!

Har du nyligen flyttat och behöver eftersändning? Läs mer här!