Sovrum – 3 inspirerande stilar

Sovrummet är det rum där vi vistas de flesta av dygnets timmar, vilket gör det till hemmets kanske viktigaste rum. Lägg lite extra tid på inredningen i ditt sovrum för att hitta den stil som skänker just dig lugn och harmoni – du kommer säkerligen att belönas med en bättre nattsömn! Det är dock inte alltid så lätt att veta vilken stil man trivs med. Royal Design vill därför ge dig tips på tre inspirerande sovrumsstilar!

Mellan himmel och hav

Inspireras av naturen och hitta färgskalan i dess element! Välj inredning i material som bambu, säv och glas och dekorera med strandfynd, snäckor, stenar och annat fint du hittar ute i naturen. Gröna växter är ett måste om du vill få till en riktig naturkänsla – både i vas, kruka och som konst på väggarna. Låt morgonsolen flöda in genom ljusa gardiner och bädda med textilier i dova färger – enfärgade eller med något naturinspirerat mönster.

Royal Design Sovrum Klong och co
1. Vas från Klong. 2. Lampa från Watt & Veke. 3. Inredning från Lene Bjerre.

Romantisk elegans

Använd dig här av en färgpalett bestående av lite “smutsiga” toner av rosa och beige tillsammans med grått och mättade färger som vinröd, brun och svart. Inred med mycket textilier och blanda gärna skira spetstyger med lite tyngre lyxiga som sammet och siden. Lägg till inredningsdetaljer som speglar, smyckesskrin och ljusstakar i guld och låt gärna ett vackert klädesplagg eller andra skönhetsaccessoarer hänga framme som dekoration.

Royal Design Sovrum 2
1. Sängkläder från Finlayson. 2. Klädkrokar från Nordstjerne. 3. Eos lampskärm frånVita.

Gråtonat lugn

En avskalad inredning i gråskala skänker ett alldeles särskilt lugn och passar därför väldigt bra just i sovrummet. Ledordet här är enkelhet. Plocka undan allt som distraherar eller stör. Låt väggarna vara enfärgade grå eller vita och bädda sängen i mjuka grå toner eller med enkla grafiska mönster. Addera strama inredningsdetaljer i svart och vitt som accenter.

3
1. Sängkläder från Marimekko. 2. Vintage Letters från Design Letters. 3. Sängkläder från Juna och golvlampa från Jieldé.

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!