Så gör du snygga stilleben – i hemmets alla hörn

Att skapa stilleben i hemmet får tråkiga ytor att bli små konstverk. Det är också en möjlighet att få användning för prylar och prydnadssaker som kan vara svåra att integrera i inredningen – men som med rätt sammansättning kan skapa en ny dynamik i rummet.

oljelampa

Köket

Förena nytta med nöje! Väldoftande färska kryddor, stilrena köksredskap och snygga salt- och pepparkar blir spännande om de arrangeras tillsammans, gärna på en trendig marmorskiva. Satsa på komponenter som fyller både estetisk och praktisk funktion för att göra matlagningen lite härligare.

olja

Badrummet

På handfatet, badkarskanten eller i badrumshyllan kan små stilleben lyfta ett annars sparsmakat badrum eller förhöja det mustigt inredda. Klätterväxter så som murgröna trivs bra i fuktig luft och ska inte stå i direkt solljus – perfekt för många badrum. Kombinera med snyggt designade hygienartiklar, ljus och parfymflaskor.

tvål

Skrivbordet

Att skapa små stilleben av kontorsmaterial gör det roligare att hålla ordning på skrivbordet. Färgglada pennställ, stilrena boxar till småprylar och pärmar med grafiskt mönster gör sig fint ihop med exempelvis vaser med växtskott eller snittblommor i. Ett enkelt sätt att göra arbetsmiljön lustfylld och tilltalande.

skrivbord

Vardagsrummet

Här finns oändliga möjligheter. Forma ett stilleben i olika nivåer med hjälp av tavlor som kan lutas mot väggen ovanför en byrå, tillsammans med staplar av böcker, prydnadsskulpturer och växter. Blanda olika material och texturer för att få stillebenet levande.

ljus

I vår praktiska guide Sälja Bostad har vi samlat tips och inspiration om homestyling.