Så fixar du skönaste strandhänget

Nu börjar semestertiderna och kanske har du, som många andra, planerat att tillbringa din lediga tid på stranden med att bara ligga och slappa, njuta av sol och bad och kanske läsa en och annan bok. Royal Design vill därför här tipsa om hur du packar den perfekta strandväskan och hur du får till det skönaste strandhänget! 

1
Strandväska i plast från Hinza.

Strandväskan

Badkläder, badhandduk, solglasögon, solskyddskräm, plånbok, nycklar, mobiltelefon, vattenflaska, kanske något att äta? En bok eller tidning … För en heldag på stranden finns det en hel del saker som man behöver eller åtminstone vill ha med sig och då kan det vara bra att ha en praktisk strandväska att packa i. En väska i tyg eller plast som tål sol, sand och väta är ett bra val och gärna i en lite större modell så att badhandduken också får plats.

2
Hörlurar från Libratone, strandväska från Lexington, transparent zip fodral från Ordning & Reda, MyFlavour karaff från Eva Solo, badlakan från Missoni Home, strandmatta från Bloomingville, kaffetermos från House Doctor, kaffekoppar i melamin från Design Letters, salladsmugg från Sagaform.

Badhandduken

Snåla inte på storleken! En stor badhandduk är mycket skönare att svepa in sig i efter badet och dessutom kan du också använda den som strandfilt att ligga och sola på.

3
Badhanddukar från Newport.

Strandmadrass och solstol

En ihopvikbar strandmadrass är smidigt att ta med sig om man vill ha lite mjukare underlag att ligga på men för bekvämaste strandhänget ska du förstås satsa på en riktig solstol. Då slipper du dessutom att få sand överallt. Det finns mängder av ihopfällbara solstolar och solsängar som går att bära med sig under armen.

4
Retroklassikern Spaghetti från Fiam är ihopfällbar och har dessutom ett fällbart fotstöd så att du kan sträcka ut dig, hela kroppen lång.
5
Relax solstol från Fiam är lätt att bära med sig till stranden.

Solskydd

Glöm inte att skydda dig från solens starka strålar! Packa ner solskyddsfaktor i strandväskan och ta gärna med ett strandparasoll för skugga. Har du små barn är ett UV-tält ett bra skydd både mot sol och vind.

6
Parasoll från House Doctor.

Om du planerar att stanna på stranden hela dagen eller om du har ett favoritställe dit du alltid går kan du sätta upp ett mysigt solskydd i sänghimmel stuk. Allt du behöver är en enkel ram av till exempel ihopsnörade störar och ett gäng gardiner eller stora tygstycken.

7
Inspiration från Klippan Yllefabrik.

Kvällsmys

8
En eldkorg från House Doctor höjer mysfaktorn en sommarkväll på stranden. Glöm inte att ta med marshmallows!
9
Med aGlow från Kreafunk fixar du musiken och mysbelysningen på en och samma gång!

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum och uterum!