Spa-känsla i badrummet

Badrum ska vara funktionella, hygieniska och lättstädade men blir ofta av denna anledning också lite sterila och opersonliga. Royal Design vill därför här ge några enkla tips på hur man kan förvandla ett kallt och kalt badrum till ett eget lyxigt hemma-spa.

1
Inspiration från Bloomingville.

Avslappning för alla sinnen

Levande ljus och lugn musik skapar en avslappnande och rogivande atmosfär. Badrumsbelysningen är oftast ganska kall och skarp, placera istället ut flera små ljuslyktor runt om i rummet, på handfatet, badkarskanten, avlastningsbordet och i fönsterbrädet för en stämningsfullare belysning. Doftljus, doftspridare och väldoftande badoljor ger den rätta spa-känslan.

2
Doftljus och doftspridare från Designers Guild.

Med en bärbar högtalare kan du lyssna på avslappnande musik när du ligger i badet eller gör dig i ordning.

3
Bärbar högtalare från Libratone.

Gröna kvistar och blad

Växter tillför liv och ger en härlig fräsch känsla. Har du inget fönster, ställ en liten vas med en grön kvist på handfatet eller häng växter i amplar från duschstången! Gröna krukväxter, som till exempel Fredskalla, ger inte bara ett fräscht intryck utan hjälper faktiskt till att rena luften.

4
Vas från Meraki.

Fräscha handdukar

En enkel detalj som bidrar till spa-känslan i badrummet är alltid ha rena handdukar till hands. Vik eller rulla dem och förvara dem i en öppen hylla, på ett avlastningsbord, rullvagn eller i en förvaringskorg. Vita handdukar i lite tjockare kvalitet ger lyxig hotellkänsla men om du har ett ljust inrett badrum kan det vara snyggt med en färgklick.

5
Handdukar från Missoni Home.

Detaljer som mjukar upp

Inredningsdetaljer som krokar, handdukshängare och toalettrullehängare i trä mjukar upp badrummets hårda och blanka material och ger det ett mjukare och varmare intryck. Mässingsdetaljer är fint ihop med kakel och ger en lyxig känsla.

6
Väggkrokar och toalettrullehållare i trä respektive mässing från by Wirth och House Doctor.

Snygga förpackningar

Förvara dina tvålar, skönhetsprodukter och kroppsvårdsprodukter i tvålpumpar, fat, burkar och askar i porslin eller lyxig marmor. Om du har lite exklusivare produkter i snygga förpackningar, låt dem stå framme som de är för att förstärka lyx- och spa-känslan. Snyggt är till exempel att arrangera dem i ett stilleben på en bricka tillsammans med några fina prynadssaker och en blomvas.

7
Marmorfat och burk från Nordstjerne.
8
Tvålpump från Bloomingville.

Ordning & reda

Det finns inget som är mer stressande än en massa prylar som ligger framme överallt, huller om buller. För att badrummets atmosfär ska kännas rogivande och den rätta spa-känslan ska kunna infinna sig krävs det ordning och reda bland badrumsartiklarna. Transparenta förvaringslådor är både lättöverskådliga och snygga och håller ordning på dina minsta badrumsartiklar.

9
Badrumsförvaring från Nomess Copenhagen.

Snygga förvaringskorgar i olika storlekar är perfekt att förvara toalettpappersrullar, badrumslektyr och smutstvätt i.

10
Förvaringskorgar från Korbo.

Avlastningsmöbler

Ett rullbord är en praktisk avlastningsyta där du kan förvara kroppsvårdsprodukter, handdukar och sådant som du vill kunna ha inom räckhåll vart du än befinner dig i rummet. En stoppad sittmöbel förhöjer den lyxiga spa-känslan och får badrummet att kännas mer trivsamt och mindre “badrum”.

11
Rullvagn från House Doctor och pall från Carolina Gynning.

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!