Så fixar du ett enkelt utekök!

Drömmer du också om att laga mat under bar himmel i sommar? Att flytta ut köket under semestern behöver varken vara dyrt eller krångligt. Royal Design ger dig här tips på hur du fixar ett enkelt utekök!

1
Utekök från Eva Solo.

Fundera över placeringen av ditt utekök. Vill du inte dra fram vatten och el kan det vara smidigt att ha uteköket i nära anslutning till inomhusköket. Om möjligt, placera också din utematgrupp i närheten. Basen i ett enkelt utekök kan vara ett eller flera avlastningsbord. Serveringsvagnar på hjul fungerar utmärkt om du vill kunna flytta runt ditt utekök. Placera dem intill en vägg eller ett plank så har du möjlighet att fästa upp en kroklist eller kökslist ovanför att hänga upp köksredskapen på. För att skapa rumskänsla kan du rama in uteköket med en spaljévägg eller en pergola. Odla kryddor, sallad och grönsaker i krukor eller odlingskragar så har du dem nära tillhands vid matlagningen.

2
Trädgårdsmöbler från Fermob.
3
Hängare från House Doctor, skärbräda från Village, kockkniv från Global, kryddkvarn från Gense, örtkruka från RIG-TIG by Stelton, mortel från Per Morberg, diskmedel från Lilla Bruket, disktrasa Fräken från Klippan Yllefabrik, diskbalja från Normann Copenhagen, hushållspappershållare och förkläde från Ernst Kirchsteiger, avlastningsbord från Domo Outdoor och mixkanna med redskap från Rosti.

Håll det enkelt ute och se till att ha bra förvaringsmöjligheter och många avlastningsytor. Ett avlastningsbord med hyllor under ger en bra och skyddad förvaring för köksgeråden. En blomlåda på stativ blir perfekt till kryddor, oljor, vinäger, kalla såser och sådant som behövs vid matlagningen och måltiden.

4
Plant box från Ferm Living.
5
Inspiration till uteköket från Le Creuset.

Med en matplats i anslutning till uteköket slipper du onödigt spring och får sällskap under matlagningen.

6
Trädgårdsmöbler från Skargaarden.

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum och uterum!