Fönsterkollen – ger dig koll på väder, inbrott och mycket mer just där du bor

Nu lanseras en unik tjänst där du kan få veta mer om förhållandena där du bor – eller dit du ska flytta.

Nu när våren äntligen börjar kika fram blir vi mer benägna att flytta eller renovera våra hus. 

Att välja rätt fönster till huset kan kännas som en svår uppgift, med tanke på alla de val som ska göras. Men nu finns lösningen i form av Elitfönsters tjänst Fönsterkollen.

– Många konsumenter upplever att det är svårt att veta vilka parametrar som spelar roll i valet av fönster. Det innebär att de köper fönster som inte överensstämmer med deras faktiska behov. Med fönsterkollen.se vill vi göra det enklare för människor att välja rätt fönster, säger Mariette Lindsjö, Marketing & Innovation Director Inwido Sverige. 

Med deras nya, smarta tjänst Fönsterkollen.se kan man enkelt och smidigt få hjälp att välja rätt fönster till sitt hus. På Fönsterkollen.se skriver man bara in sin adress och får reda på viktiga basfakta: från väder, nederbörd, temperatur och antal soltimmar till bullernivå och inbrottsstatistik för området.

Resultatet blir en gedigen rapport att ta med till sin fönsterförsäljare och använda som inspiration och diskussionsunderlag. Bland annat kan man få hjälp att välja u-värde, alltså hur energieffektivt fönstret är. Eller hur ljudreducerande fönster man bör ha, för att undvika buller. Ett annat dilemma är rädslan för inbrott. Det går givetvis inte att helt gardera sig mot inbrott, men med hjälp av förstärkta fönster kan man göra det svårare för tjuven.

Fönsterkollen.se kan också ta fram vilket år ditt hus är byggt, så att du kan välja rätt stil för att ge huset ett tidstypiskt uttryck.

Men du behöver inte vara på jakt efter nya fönster för att ha nytta av Fönsterkollen. Det räcker att du är nyfiken på stället du bor på eller dit du ska flytta.

Det har helt enkelt aldrig varit lättare eller roligare att välja rätt fönster.

Läs mer om Fönsterkollen här.

Diplomat har inlett ett samarbete med Minimarket som designat en dörr i begränsad upplaga. Läs mer här.